Кропивницький: у дітей після відвідин популярного кафе почалися проблеми зі здоров’ям

Вівторок, 05 листопада 2019 12:00
Кропивницький: у дітей після відвідин популярного кафе почалися проблеми зі здоров’ям Фото: https://nastanova.com/

До Головного управлiння Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi надiйшла iнформацiя вiд управлiння освiти мiськради Кропивницького про випадки погiршення стану здоров'я групи дiтей, що навчаються в загальноосвiтньому навчальному закладi №17 (6 учнiв 3-го класу, один учень 1-го класу). Про це mandarin-news повiдомили в пресслужбi установи.

Встановлено, що всi 7 дiтей напередоднi вiдпочивали в дитячому розважальному комплексi «Crazy Land», де споживали пiцу, картоплю фрi, копчену м'ясну нарiзку, курячi нагетси, салати, заправленi майонезом, свiжi овочi та фрукти, соки. Також дiти брали участь у майстер-класi з виготовлення желеподiбної iграшки (слайм).

Зi скаргами на погiршення стану здоров'я (пiдвищення температури, бiль у животi, нудота, блювання, рiдкi випорожнення) до медичної сестри ЗНЗ №17 звернулося двоє дiтей, iншi 5 дiтей до лiкарiв не зверталися. Допомогу дiтям надавали батьки.

Випадкiв гострої кишкової iнфекцiї серед учнiв ЗНЗ №17 зафiксовано не було, однак був зареєстрований випадок захворювання на гастроентероколiт учня 2 класу. Встановлено, що пiд час перебування на канiкулах учень також вiдпочивав у дитячому розважальному комплексi «Crazy Land».

Для з’ясування можливих причин погiршення стану здоров'я дiтей спецiалiсти Кропивницького мiського управлiння Держпродспоживслужби областi провели позапланове iнспектування кафе дитячого розважального комплексу «Crazy Land» та вiдiбрали 1 зразок води з водопровiдної мережi, 19 змивiв з об’єктiв довкiлля (обладнання харчоблоку, посуду, iграшок тощо), 3 зразки готових страв та 2 зразки харчових продуктiв для проведення лабораторних дослiджень. Наразi дослiдження тривають.

Водночас проведено санiтарно-епiдемiологiчне обстеження ЗНЗ №17, за результатами якого грубих порушень на харчоблоцi, якi могли б призвести до виникнення i поширення гострої кишкової iнфекцiї, не виявлено. Однак встановлено, що в журналах контролю температурного режиму холодильного обладнання вiдсутнi записи про температуру в морозильних камерах, каналiзацiя вiд мийної ванни для миття сирих овочiв несправна, використовується емальований посуд з пошкодженням емалi. Керiвництву закладу надано пропозицiї щодо усунення порушень та проведення протиепiдемiчних заходiв.

Наразi в класних кiмнатах 1-го та 3-го класiв та в мiсцях загального користування проведено заключну дезiнфекцiю з застосуванням миючих та дезiнфiкуючих засобiв, дозволених до використання Мiнiстерством охорони здоров’я України. За контактними дiтьми встановлено медичний нагляд, стан здоров’я учнiв задовiльний. Дiти, що мали погiршення стану здоров'я, повернулися до навчання (двох учнiв прийнято з пояснювальними записками вiд батькiв про стан та медичну допомогу дiтям, п’ятьох – з довiдками вiд лiкаря про видужування пiсля захворювання на ГРВI).

Розслiдування випадкiв погiршення стану здоров'я дiтей продовжується. Ситуацiя знаходиться на контролi Головного управлiння Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi.

Прочитано 3342 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+