Чоловік на Кіровоградщині намагався вручити начальнику поліції 500 доларів США (ФОТО)

Вівторок, 05 листопада 2019 11:20

Кiровоградське управлiння Департаменту внутрiшньої безпеки НПУ отримало рапорт начальника полiцiї мiста Бобринець капiтан полiцiї повiдомив, що один з мiсцевих жителiв запропонував йому надання неправомiрної вигоди. Про це mandarin-news повiдомили в секторi комунiкацiї Нацполiцiї областi.

Оперативники УДВБ НПУ встановили особу чоловiка, який запропонував хабара. З’ясувалося, що наприкiнцi 2018 роцi працiвники полiцiї вилучили у нього автомобiль «FordTransit» у рамках кримiнального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка лiсу) Кримiнального кодексу України. Згодом правоохоронцi передали автiвку власниковi на вiдповiдальне зберiгання, попередивши про кримiнальну вiдповiдальнiсть у разi порушення вимог ст. 388 (незаконнi дiї щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи пiдлягає конфiскацiї) Кримiнального кодексу України.

Однак нещодавно спiвробiтники полiцiї зупинили вищезазначений транспортний засiб пiд керуванням 29-рiчного порушника. Бус знову був вилучений та помiщений на штрафмайданчик. Натомiсть водiй вирiшив повернути автомобiль шляхом пiдкупу начальника мiсцевої полiцiї. Чоловiк запропонував полiцейському.500 доларiв США за те, щоб забрати «Ford», i надання щомiсячної «винагороди» за неперешкоджання незаконнiй вирубцi лiсу

Спiльними дiями хабародавця затримали вiдразу пiсля передачi коштiв. Йому вже оголошено про пiдозру за ч. 3 ст. 369 (пропозицiя, обiцянка або надання неправомiрної вигоди службовiй особi) КК України. За пiдкуп службової особи мешканцю Бобринця загрожує позбавлення волi на строк вiд 4 до 8 рокiв.

За матерiалами внутрiшньої безпеки НПУ слiдчим управлiнням ГУНП у Кiровоградськiй областi, пiд процесуальним керiвництвом обласної прокуратури, було розпочато кримiнальне провадження.

Прочитано 1009 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+