Кропивницький: 15 тисяч гривень на ідею

Неділя, 21 жовтня 2018 15:18

Вже другий рік Агенція сталого розвитку «Хмарочос», яку очолює Ірина Ткаченко, перейняла естафету та проводить тренінги й реалізує спецпроекти, що значно допомагають розвиватися нашому місту. «Активні громадяни» - це один із проектів, який 100 % підтримає та допоможе у досягненні мрій.

Спеціально для тих, хто мріяв реалізувати свій проект, або тільки навчитися його створювати, пройшов локальний тренінг за програмою «Активні громадяни». Він дав можливість учасникам не тільки отримати знання та корисні знайомства, а й реальні гроші на втілення ідей. В кінці тренінгу найперспективніші та найкорисніші проекти потраплять на фінансування до Британської Ради, яка являється партнером Агенції сталого розвиту «Хмарочос». Розмір міні-гранту становить 15000 грн.

Для тих, хто хотів подорожувати світом, Ірина Ткаченко розповідала про можливість побачити інші країни, але за умови знання англійської:

Ця програма дає можливості. Це освітні поїздки в рамках нашої країни, а також поїздки закордон. І якщо вам буде цікаво, і ви володієте англійською мовою або французькою, то ми вас можемо рекомендувати і подати. Британська рада ставить одну з умов, крім активності, володіння англійською мовою, - пропонує активістка.

Заняття проводилось в аудиторії ЦДПУ ім. Винниченка, яка з легкої руки Ірини Ткаченко перетворилася на затишну та атмосферну кімнату. Розставленні в півколо стільці, розвішані по стінах надихаючі цитати, candy-бар зробили невимушену обстановку та налаштували людей на комфортне сприйняття інформації.

Тренінг розпочався з креативного знайомства. Кожному з 16 учасників роздали по 4 листочки, де потрібно було написати 4 речі про себе: навички, життєві цінності, очікування від заняття та результат, який хочеться отримати. Потім ці листочки по черзі приклеювали на намальоване дерево, паралельно презентуючи себе іншим. В результаті такої вправи виявилась цікава річ, яка звеселила та водночас здивувала присутніх: в кімнаті зібрались самі представники художнього факультету:

Я думала, що одна тут буду художниця, навіть подругу взяла, щоб не так страшно було, а тут виявляється нас більшість, - з усмішкою говорить одна з учасниць.

Усе навчання відбувалося в ігровій формі. Тренерка пояснювала, щоб сформувати свій проект, потрібно побудувати «дерево», яке повинно складатися з проблеми, причин, наслідків та її вирішення:

Дерево проблеми починається з освідомлення самої проблеми… Коли ми навчимося формувати проблему, вона буде пов’язана з метою проекту… Наступний крок, який ми повинні зробити – це знайти причини. Це наше коріння дерева, яке пояснює, чому ця проблема виникає… Іноді, те що ми вважаємо причиною, воно вже є наслідком… Наступний крок, який ми додаємо до «дерева проблеми» це те, що потрібно робити для вирішення, - говорить Ірина Ткаченко.

По завершенню, слухачам роздали аплікаційні форми партнерського проекту соціальної дії, де потрібно заповнити усі деталі та нюанси авторських ідей. Здати їх потрібно 28 жовтня. Також, усі гості були запрошені на другу частину тренінгу, на якій Ірина Ткаченко обіцяла допомогти удосконалити проекти, а також роздати подарунки: ручки і блокноти.

Нагадаємо, що 17 жовтня Агенція сталого розвитку «Хмарочос», відсвяткувала свою річницю. Про це можна прочитати тут.

Фото: mandarin-news

Прочитано 574 разів
Останнє редагування Понеділок, 22 жовтня 2018 09:38
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+