Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовив депутату у задоволенні його судового позову

П'ятниця, 19 жовтня 2018 10:42

Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовив  депутату в Світловодській міській раді Олександру Молчанову у задоволенні його судового позову про скасування рішення про державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою за ТОВ «Тепличний комбінат», - повідомляє  /mandarin-news  з посиланням на прес-службу заступника голови Кіровоградської облради Ігоря Степури.

Адміністративний позов мав на меті скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 29 грудня 2017 року Державного реєстратора Виконавчого комітету Світловодської міської ради Олени Кушка, яка зареєструвала за ТОВ «Тепличний комбінат» право постійного користування земельною ділянкою площею 10,7412 га, яка знаходиться у Світловодську.

Нагадаємо, що у 2014 році депутати Світловодської міської ради прийняли рішення надати ТОВ «Тепличний комбінат» земельну ділянку в оренду на два роки. Але суб’єкт вважав, що такий короткий термін оренди обмежує його право, тому звернувся повторно з пропозицією надати йому право на постійне користування. Дана пропозиція від суб’єкта не була підтримана депутатами ані в 2014, ані в 2015, ані в 2017 роках. Але як стало відомо з відповіді на депутатський запит Олександра Молчанова, 29 грудня 2017 року земля під виробничими приміщеннями комбінату була зареєстрована в постійне користування ТОВ «Тепличний комбінат» без рішення міської ради, а на підставі рішення виконавчого комітету Світловодської районної ради від 12.03.1977 року. Слід зазначити, що розмір сплачених коштів до міського бюджету за постійне користування значно менший ніж за оренду, тобто громада втрачає гроші.

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 683 разів
Останнє редагування П'ятниця, 19 жовтня 2018 11:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+