Голова Кіровоградської облради про відсторонення від роботи директорки КП

П'ятниця, 21 січня 2022 10:36

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга розповів про причини кадрових змін в комунальному підприємстві «Регіональний центр розвитку послуг». Нещодавно Шульга відсторонив від роботи директорку КП Ірину Маковей. Про це він розповів в інтерв’ю для програми «Пульс», передає mandarin-news.

Сергій Шульга розповів про виявлені під час перевірок порушення на цьому підприємстві, зокрема, про махінації зі здачею в оренду земель в межах так званої червоної лінії.

«Часто звертались бізнесмени, які акцентували мою увагу на непрозорості виділення і надання в оренду приміщень саме цим підприємством. Коли ми почали розбиратись у цьому питанні, то з’ясували, що комунальне підприємство здає комерційну нерухомість, яка належить обласній раді та розташована в червоній лінії, зокрема на площі Богдана Хмельницького в Кропивницькому і по територіальних громадах. Цю нерухомість  здавали в оренду бізнесменам, при цьому за квадратний метр в червоній лінії ставили ціну в 50 гривень», - розповідає Сергій Шульга.

Він додає, що підприємство також займалось прихованою орендою.  

«Був задіяний ще один механізм – здача в оренду нібито громадським організаціям, бо вони користуються пільгами, але в дійсності там знаходились комерційні підприємства.  Також працювали договори спільної діяльності. Наприклад, ми розуміємо, що в певному приміщенні знаходиться ресторан, а це КП спільно використовує вказане приміщення і має отримувати прибуток. Це така прихована оренда через яку бюджет недоотримував кошти. Цікаво виставляли і тендерні пропозиції. Наприклад, приміщення має бути використане для супермаркету, а в тендерах написано, що ви маєте можливість як орендар використовувати його  з 8 до 18 години, а у вихідні – тільки за погодженням з власником. Під час аудиту виявили надання 500 тисяч статутного капіталу фермерському господарству «Іванковецький світанок». За ці 10 років нам вдалось повернути 17 тисяч», - наводить приклади Шульга.

Наразі в КП «Регіональний центр розвитку послуг» призначене службове розслідування терміном на 2 місяці.  Воно триватиме до 13 березня.

«(…) з метою виявлення причин та умов неналежного виконання службових обов‘язків, перевищення своїх повноважень, що призвело до заподіяння значної матеріальної шкоди підприємству», - йдеться у розпорядженні голови облради про причини службового розслідування.

Виконуючою обов‘язки директора КП «Регіональний центр розвитку послуг» призначили начальника відділу розвитку і маркетингу підприємства Марину Осіпову.

Нагадаємо, торік у КП «Регіональний центр розвитку послуг» відбувся внутрішній аудит, у ході якого виявлено порушень на понад 4 мільйони гривень.

Тоді ж постійна комісії обласної ради з питань власності доручила усунути порушення і притягнути до відповідальності винних осіб, а також рекомендувала голові обласної ради Сергію Шульзі оголосити догану директору підприємства - Ірині Маковей.

 

 

 

Медіа

Прочитано 364 разів
Останнє редагування П'ятниця, 21 січня 2022 10:56
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+