Епідемія грипу та ГРВІ: жителів Кіровоградщини порадували гарними новинами

Вівторок, 25 лютого 2020 15:10
Епідемія грипу та ГРВІ: жителів Кіровоградщини порадували гарними новинами Фото: Слово і діло

В області спостерігається тенденція зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Про це під час пресконференції повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко, інформує mandarin-news.

За словами посадовця, нині на Кіровоградщині захворюваність на ГРВІ перевищує епідеміологічний рівень на 11%. Загалом захворіли 4909 осіб, з яких 65% – діти. Минулого тижня було госпіталізовано 458 хворих.

Директор департаменту також повідомив, що за минулий тиждень в області зафіксовано 9 лабораторно підтверджених випадків захворювання на грип, 2 з яких, на жаль, летальні – у Новоархангельському і Олександрівському районах. Пацієнти, які померли від ускладнень, –це літні люди з хронічними захворюваннями, не щеплені від грипу. Загалом за цей епідемперіод в області зафіксовано 5 летальних випадків внаслідок цієї хвороби.

Олег Рибальченко повідомив, що нині триває восьмий тиждень епідеміологічного сезону. Особливостей його перебігу немає. З метою запобігання поширенню грипу в навчальних закладах були запроваджені вимушені канікули. Медичні працівники та інші фахівці із зони ризику були вакциновані від грипу.

Прочитано 749 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+