Експосадовцю з Кіровоградщини закидають халатність, що призвела до численних людських жертв (ФОТО)

Вівторок, 28 січня 2020 14:20
Експосадовцю з Кіровоградщини закидають халатність, що призвела до численних людських жертв (ФОТО) Фото: https://novograd.city/

Заводський районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського регіонального управління ДСНС Віктору Федорчаку. Про це з посиланням на Факти повідомляє mandarin-news.

Раніше, 14 січня, ДБР повідомило йому про підозру, закидаючи халатне виконання службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу). Федорчука підозрюють у неналежній організації нагляду над пожежною безпекою, що призвело до масштабних пожеж на території міста: в муніципальному дитячому спортивно-оздоровчому комплексі «Вікторія» (16 вересня 2017 року), в центрі психічного здоров'я (10 червня 2019 року) в готелі «Токіо Стар» (17 серпня 2019 року), а також в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу (4 грудня 2019 року). Результатом усіх названих надзвичайних подій стали численні людські жертви.

Справа мала розглядатися 24 січня, однак адвокати обвинуваченого Василь Калаянов та Ігор Іванцов заявили суду, що їх підзахисний вранці 24 січня підписав договір про юридичні послуги з їх адвокатським об'єднанням «Магістр». Юристи послалися на те, що тільки-тільки отримали об'ємні матеріали клопотання прокуратури і попросили суд відкласти розгляд, щоб вони змогли вивчити документи. Крім того, нові адвокати Федорчака підкреслили, що їх клієнт зараз знаходиться на стаціонарному лікуванні, проте спеціально приїхав до Миколаєва і бажає брати участь в судовому розгляді.

Сам же підсудний заявив, що винним себе не вважає. Власне, на цьому Віктор Федорчак наполягав і в ході засідання 27 січня.

Прокурор же зачитав об'ємний текст клопотання, в якому просить застосувати цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Адвокати підсудного вважають висунуті йому підозри необґрунтованими і просили суд не призначати їх клієнту запобіжний захід. В крайньому випадку – відпустити під особисте зобов'язання.

Головуюча в судовому засіданні Інна Притуляк прийняла рішення про обрання для Віктора Федорчака запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, в період з 19:00 до 07:00 год.

Віктор Федорчак

Прочитано 725 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+