Дві платіжки на газ для населення: в НКРЕКП пояснили причини нововведення

Четвер, 13 лютого 2020 11:20
Дві платіжки на газ для населення: в НКРЕКП пояснили причини нововведення Фото: http://bug.org.ua/

Плату на обслуговування мереж виокремили з платіжки на газ, а також розділили на рівномірні платежі протягом 12 місяців, щоб знизити навантаження на споживача. Про це на брифінгу заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк, з посиланням на Укрінформ повідомляє mandarin-news.

Ми виокремили плату за обслуговування мереж, це не плата за користування. Це плата за те, щоб газ завжди був підведений, завжди був під тиском, працювала аварійна служба і техніки. Плата за обслуговування завжди була, є і буде. Ми розділили цю плату рівними частинами на 12 місяців, щоб споживач отримував менше навантаження в опалювальний період. Раніше основна частина розподілу припадала на зимові місяці, коли йде підвищення споживання природного газу. Ці суми додавалися, – сказав Тарасюк.

За його словами, розділення платежів на 12 місяців дало змогу знизити кінцеву плату для споживача.

Якщо порівняти платіжку з аналогічним місяцем минулого року, вона стала меншою завдяки двом чинникам: ціна газу і ціна на транспортування, – відзначив Тарасюк.

Також НКРЕКП ухвалила нове регуляторне рішення, відповідно до якого з березня будуть знижені тарифи на розподіл для споживачів, які не споживають газ.

Споживачі, у яких є лише комфорка, це буде в середньому по Україні 2,8 грн, у кого є підігрів води –8,9 грн, для приватних будинків, де ще є котел, це буде 21,9 грн. Буде мінімальна платіжка. Платити за обслуговування треба, – додав Тарасюк.

Прочитано 664 разів
Останнє редагування Четвер, 13 лютого 2020 10:35
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+