Дмитро Лінько: Українці повинні бути господарями на своїй землі!

Вівторок, 13 листопада 2018 12:16

Радикальна партія Олега Ляшка провела під будівлею Конституційного суду пікет з вимогою підтримати зміни до Конституції України щодо визначення фермерського господарства основою аграрного устрою країни. В акції взяли участь десяток народних депутатів від РПЛ, представники партії, фермери, – повідомляє mandarin-news із посиланням на видання ІНФОРМАТОР.

Як відомо, 20 вересня, Верховна Рада України проголосувала за включення до порядку денного сесії стратегічних змін до Основного закону авторства Олега Ляшка, які стосувалися питання власності на українську землю. Лідер Радикальної партії запропонував вписати до ст. 41 Конституції України, що основою аграрного устрою країни є фермерські господарства. Зі стін парламенту запропоновану Ляшком законодавчу ініціативу направили у Конституційний суд, який 13 листопада приступив до її розгляду та аналізу на відповідність основним положенням Конституції.

Сьогодні під Конституційний суд прийшли більше сотні протестувальників. Зокрема, на акції були присутні народні депутати від Радикальної партії Дмитро Лінько, Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Альона Кошелєва, Денис Силантьєв, Олексій Ленський, Євген Дейдей, Віктор Вовк, Олексій Кириченко, власники малих і середніх фермерських господарств, представники Молодіжного крила Радикальної партії.

Спікери акції вимагали від суддів Конституційного суду не піддаватися тиску влади і підтримати пропозицію Олега Ляшка щодо закріплення у Конституції положення про визнання фермерського господарства основою аграрного устрою держави, чим уберегти українську землю від захоплення іноземцями та великими аграрними холдингами. Власне, основні вимоги представників Радикальної партії були сформульовані на банерах: «Земля – наша мати, гріх її продати!», «Землю – українцям, а не чужинцям!». 

Ми фактично маємо країну, яка є одним із потенційних продуцентів продовольства в світі. І яка не має правового захисту свого селянина, свого виробника, свого землевласника. Звертаємось до суддів Конституційного суду з вимогою проявити об‘єктивність, незаангажованість і віданність Конституції та прийняти справедливий висновок до надзвичайно важливих змін до Конституції. Це вимога не тільки нашої команди, але й всього українського селянства, - зазначив народний депутат України Дмитро Лінько.

 

Прочитано 872 разів
Останнє редагування Вівторок, 13 листопада 2018 12:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+