Чому кропивницька четвірня досі не поселилась у новій квартирі

Середа, 26 травня 2021 16:30

Відома в Кропивницькому та в усій Україні родина, у якій торік народилася четвірня, досі не поселилась у чотирикімнатну квартиру, яку 2 квітня їй подарувала міська рада. Тоді батькам чотирьох донечок-близнючок повідомили, що вже за місяць сім’я зможе оселитись у новому помешканні після ремонту, який виконає Управління ДСНС в області. Про це повідомляє mandarin-news.

Кілька днів тому мама дівчаток Анастасія Валіхновська на своїй сторінці у Фейсбук виклала допис, у якому вказала, що ремонт у квартирі досі не виконують.

«І знову в режимі очікування. Як кажуть «дарованому коневі в зуби не дивляться», але наразі квартира не придатна для проживання. Щоб там зробити ремонт потрібна сума, яка близька до вартості самого помешкання. Ми повиносили купи сміття з квартири. Потрібно встановити опалення, яке коштує близько 50-60 тисяч гривень. Де взяти такі гроші і при цьому виховувати 4 дітей?

 

 

Так, нам обіцяли ремонт та переїзд через місяць, але знову замовкли. Ми не знаємо на що розраховувати та скільки ще чекати»- написала Анастасія Валіхновська.

Начальник Управління ДСНС України в Кіровоградській області Віталій Миронюк у коментарі mandarin-news повідомив, що кошти на ремонт помешкання для Валіхновських не передбачено, але ДСНС шукає шляхи поетапного виконання ремонту в квартирі багатодітної родини.

«В кошторисі немає навіть такої статті витрат «на ремонт житла особового складу». Держава не передбачає такі види робіт. Нині ми шукаємо кошти на ремонт, аби з наступного тижня зайнятись заміною вікон, а згодом перейдемо до встановлення опалення,»– розповів очільник ДСНС в області.

За словами Віталія Миронюка,  ДСНС також компенсувало вже близько 34 тисяч гривень  витрат за орендоване житло, у якому наразі мешкає родина. 

«Ми компенсуємо родині витрати за винайм житла з липня 2020 року. Щомісяця Владислав Валіхновський передає рапорт та квитанції про сплату і ми повертаємо витрати. На сьогодні компенсували 33800 гривень».

Натомість Анастасія Валіхновська повідомила, що з моменту отримання квартири компенсацію за орендоване помешкання родина не отримує. До того ж, тепер сім'я щомісяця платить і за комунальні послуги в новій чотирикімнатній  квартирі.

Що ж до субвенції міськради в сумі 500 тисяч гривень Віталій Миронюк каже, що частину з них (200 тисяч гривень)  витратили на ремонт квартири у  відомчому будинку на Вокзальній, який зводить ДСНС. Саме тут спочатку передбачалось  житло для Валіхновських.

«Залишок субвенції у сумі 300 тисяч гривень ми повернули міській раді. Ці кошти нам вже не перераховували знову, адже міською владою та депутатським корпусом було прийнято рішення про купівлю квартири для родини за кошти міського бюджету», – говорить Миронюк.

Нагадаємо, міська рада придбала для родини Валіхновських чотирикімнатну квартиру площею 75 м2 та вартістю 950 тисяч гривень.

Фото: ФБ сторінка Анастасії Валіхновської. 

Прочитано 4476 разів
Останнє редагування Четвер, 27 травня 2021 18:25
Оцініть матеріал!
(4 голосів)

Додати коментар


+