Буде змінено режим роботи «продльонки» у школах Кропивницького. Відео

П'ятниця, 31 серпня 2018 10:30

Про проблему  збереження груп  продовженого дня у Кропивницькому ведуть розмови ще з попереднього навчального року. Майже ціле літо вихователі не знали чи будуть при роботі. Ходили чутки, що планують вести «платні групи», які працювали б за кошти батьків. А безкоштовні  групи – тільки для дітей пільгових категорій.

Нарешті, 14 серпня а начальниця управління освіти міськради Кропивницького Лариса Костенко під час прес-конференції повідомила, що групи продовженого дня у школах Кропивницького будуть, але працюватимуть за різним режимом

За словами посадовиці, кількість груп не надто зміниться, а зміниться кількість педагогічних ставок та режим роботи.

Зокрема, в залежності від кількості учнів, їхнього відвідування гуртків, регулярності перебування в групі та інших показників, деякі групи працюватимуть до 15:00, деякі до 17:00 та чергові до 18:00.

Що ж до конкретної кількості груп та їх режиму, то її назвуть після 1 вересня, коли проаналізують кількість учнів початкової школи та бажаючих відвідувати ГПД.

Вчора, 30 серпня,  батьки Кропивницьких школярів вийшли на мітинг перед міською радою. Вони  збирали підписи під петицією з вимогами до місцевої влади.

Євгенія Захарченко, член Батьківської ради Кропивницького розповіла, що в них є 5 вимог, які вони прописали в документі. Одна з цих вимог є про те, щоб на групи продоженого дня були виділені кошти.

Тому якщо на перелелі по 3-4 класи, то виділять тільки одну групу, в якій по 37 дітей. Звичайно, якщо дітей так багато, то складно їх розмістити, а вихователю доглянути за ними.

Батьки піднімали питання про те, що не у всіх є можливість забирати дітей після уроків. І групи продовженого дня просто необхідні, адже це стосується безпеки дітей.

І вже о 14.00, на конференції батьків і директорів, начальниця управління освіти міськради відзвітувала, що цьогоріч хоч міський бюджет на освіту і зріс на 13%, однак була загалом зменшена освітня держсубвенція місту. А групи продовженого дня насправді не будуть зменшені в кількості, а буде змінено режим роботи ГПД

Медіа

Прочитано 1111 разів
Останнє редагування П'ятниця, 31 серпня 2018 13:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+