31 несправну "маршрутку" виявила поліція у Кропивницькому

Понеділок, 18 грудня 2017 15:43

Управління патрульної поліції в Кіровоградській області перевірило готовність перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення, до зимового періоду

За ініціативи Департаменту патрульної поліції Національної поліції України з 17 листопада по 17 грудня 2017 року в місті Кропивницький проводився комплекс цільових заходів під умовною назвою «ПЕРЕВІЗНИК-ЗИМА». Першочергово ці заходи були спрямовані на дотримання перевізниками вимог Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.

Також суттєву увагу працівники патрульної поліції приділили посиленню контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, попередженню аварійності на автомобільному транспорті загального користування у зимовий період року, запобіганню виникнення надзвичайних подій під час здійснення пасажирських перевезень та додержання законодавства у зазначеній сфері.

Під час реалізації вищезазначених заходів працівниками поліції було оглянуто 422 автобуси, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів у м. Кропивницькому. У ході проведення такого огляду виявлено певні недоліки у роботі пасажирського автотранспорту.

Так, за звітний період виявлено 31 технічно несправний автобус, з яких: з несправностями гальмівної системи – 3, з несправними зовнішніми світловими приладами – 1, з несправностями (невідповідністю) шин та коліс – 12, з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння – 4, з несправним або заблокованим аварійним виходом – 4, інші несправності – 7.

До адміністративної відповідальності притягнено 136 водіїв транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі. Основними порушеннями під час роботи пасажирського транспорту є: перевезення пасажирів понад встановлену кількість; порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів; порушення правил стоянки в місцях масових відправлень пасажирів; відхилення від визначеного маршруту руху; незаїзд на автостанцію.

Крім того, під час проведення заходів виявлено та зафіксовано 4 факти зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки.

У той же час, з метою усунення виявлених недоліків було видано 6 вимог (приписів) посадовим особам відповідних автопідприємств. А також відносно цих посадових осіб було складено 10 адміністративних матеріалів за ст. 128 КУпАП (передбачає адміністративну відповідальність за випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам) та ст. 188-28 КУпАП (адміністративна відповідальність за невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції).

Прочитано 376 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+