16 людей потрапили до лікарні через сказ у корови на Кіровоградщині

Середа, 08 листопада 2017 13:03

У кінці жовтня в особистому підсобному господарстві у с.Сабатинівці Благовіщенського району захворіла, а за кілька днів загинула корова.

Після підтвердження діагнозу сказ у Кіровоградській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини була проведена дезінфекція господарського приміщення, де, крім загиблої корови, утримувалася й інша худоба, цим тваринам провели вимушену вакцинацію. Також проведено подвірні обходи в селі для звірки щеплених тварин.

Коло контактних з цією твариною налічує 16 осіб – господарі, ветеринарні фахівці, односельці, а також мешканець Одеської області. Усім їм належало звернутися до центральної районної лікарні щодо визначення ступеня ризику інфікування збудником сказу і необхідності проведення курсу профілактичних щеплень.

Довідково: З початку року в Кіровоградській області зафіксовано 37 випадків захворювань на сказ серед тварин: 5 випадків - у собак, 6 – у великої рогатої худоби, 2 – у дрібної рогатої худоби, 12 - у котів та 12 випадків зараження лисиць.

Ситуація щодо сказу тварин характеризується як складна, але контрольована завдяки заходам, спрямованим на недопущення захворювання тварин. Держпродспоживслужба області приділяє особливу увагу профілактиці і ліквідації захворювання тварин на сказ у населених пунктах.

Прочитано 796 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+