111 хворих на СНІД померло протягом року на Кіровоградщині

Четвер, 22 листопада 2018 15:08

Під час засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу було проаналізовано загальну епідситуацію та заходи з профілактики в Бобринецькому, Новоархангельському, Голованівському та Новоукраїнському районах - повідомляє mandarin-news з посиланням на Кіровоградську ОДА.

Так, за підсумками 9 місяців поточного року в зазначених районах спостерігається стабільна епідситуація по цим захворюванням, окрім Новоукраїнського району, де зафіксовано зростання показника захворюваності та смертності від туберкульозу.

Обласна рада рекомендувала керівникам територій посилити роботу у напрямку охоплення дітей туберкулінодіагностикою, профілактичними оглядами дорослого населення та збільшення показника охоплення ВІЛ-інфікованих осіб медичним обліком.

Про рівень захворюваності на ВІЛ/СНІД по області в цілому доповіла представник Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ірина Бабій.

За її словами, епідситуація залишається напруженою. Від недугу протягом року померло 111 хворих (проти 73 особи у 2017 році).

Станом на 1 жовтня на диспансерному обліку в Центрі знаходиться 2161 особа (у 2017 році – 2885 осіб), з них 692 – хворих на СНІД (у 2017 році – 606 осіб). Протягом дев'яти місяців зареєстровано 368 нових випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію (147 осіб зі СНІДом). У більшості випадків зараження відбулося статевим шляхом (62,7%). На диспансерному спостереженні знаходиться 312 дітей, у 123 з яких підтверджено ВІЛ-статус. Під наглядом акушер-гінекологів та Центру СНІДу знаходяться 68 ВІЛ-позитивних вагітних, - повідомила Ірина Бабій.

Також, Ірина Бабій розказала, що найвищі показники поширення ВІЛ-інфекції відмічаються в Кропивницькому, Олександрії, Долинському, Добровеличківському, Устинівському районах. Лікування хворих проводиться медичними препаратами Центру СНІДу та за кошти місцевих бюджетів.

Фото: з відкритих джерел.

Прочитано 719 разів
Останнє редагування Четвер, 22 листопада 2018 15:21
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+