Голкіпер з Кропивницького вивів «Шахтар» в 1\8 Ліги Європи. Всі голи (ВІДЕО)

П'ятниця, 28 лютого 2020 09:20
Голкіпер з Кропивницького вивів «Шахтар» в 1\8 Ліги Європи. Всі голи (ВІДЕО) Фото: https://football.ua/

На чолі зі своїм капітаном родом із Кропивницького Андрієм П’ятовим донецький "Шахтар" за сумою двох матчів пройшов португальську "Бенфіку", потрапивши до 1\8 Ліги Європи, повідомляє mandarin-news.

Португальці кинулися забивати буквально з перших хвилин матчу. Удар Вінісіуса не став проблемою для П'ятова, а ось постріл Чікіньо голкіпер міг і не потягнути. Благо, підстрахував Ісмаїлі.

В одній з наступних атак українській команді вже трохи пощастило, коли м'яч після удару / прострілу Піцці нікого не зачепив і в лічених сантиметрах пролетів повз дальню стійку. Але конструкція була розхитана і гол не міг не відбутися: Піцці отримав м'яча на лівому фланзі, змістився до воріт, не відчув супротиву і елегантно закрутив сферу під дальню стійку.

Втім, "Шахтар" мужньо прийняв удар. І трохи змінив гру. Контратаку з центру поля розігнав Маркос Антоніо шикарним переведенням м'яча на Додо, той заповнив собою вільну зону і прострілив ідеально як для такої ситуації – сильно і в гущу гравців. Залетіти могло як від свого, так і від чужого. І ось маємо: м'яч опинився в сітці воріт за підсумком боротьби Мораєса з Ферру та Рубеном Діашом.

Гості намагалися тримати м'яч, плануючи залишати "Бенфіку" без моментів, але такий план виглядав утопічно. Часто-густо самі футболісти "Шахтаря" припускалися обрізок, невимушених втрат в центрі поля, і наражалися на гострі атаки. Але другий гол, як і перший, пропустили знову вельми просто. Подача Піцці від кутового прапорця – результативний удар головою Рубена Діаша. На 37-й хвилині другого матчу відновився повний паритет.

А ось на старті другої 45-хвилинки понеслися вперед обидві команди. Спершу, власне, "Бенфіка", а "Шахтар" просто реагував. Хоча й "орли" могли літати низько, якби Микола Матвієнко не вигадав жахливу передачу з флангу на П'ятова. Дієго Соуза перехопив м'яча, відтягнув за собою голкіпера і віддав вчасну передачу на Рафу Сілву. Той влучив бездоганно – 3:1.

Після цього якраз і проявилася гостра реакція "Шахтаря". Одразу підопічні Каштру пішли вперед і забили гол після подачі кутового – Степаненко вгатив наче з пращі.

Такий рахунок вже влаштовував "гірників", дозволяв їм не розкривати зони. Врешті-решт фірмове "павутиння" призвело до того, що Ісмаїлі отримав нагоду прострілити з флангу, захисник спробував перекусити цю атаку, але лише скорегував траєкторію польоту м'яча на ногу Патріку. Алан поклав корпус і з відскоком від газону послав сферу за призначенням.

Тепер "Бенфіці" треба було забивати двічі. А вона не спромоглася навіть на один. А "Шахтар" вперше за останніх чотири роки проходить першу стадії плей-офф. 

 

Медіа

Прочитано 1180 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+