Як пройшла 5 сесія депутатів Кропивницької міськради

Четвер, 08 липня 2021 17:48

П’ята сесія депутатів 8 скликання Кропивницької міської ради розпочалася з нагородження вихованця КДЮСШ №1, майстра гирьового спорту Геннадія Тимофєєва з перемогою на чемпіонаті Європи, литовському Каунасі. Спортсмен і його тренер  Сергій Шевченко отримали грошову винагороду від міської влади – 30 і 15 тисяч гривень відповідно.  

Опісля міський голова надав слово для виступів представникам громади. Зокрема під час виступу Сергія Тимченка чоловік закцентував увагу на питанні  надання ТОВ «АПК «НІКА» та Онулу Миколі Леонідовичу дозволу на «відведення земельної ділянки в оренду по вул. Ливарній, 1 орієнтовною площею 2,31 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (вид використання – для розміщення виробничої бази) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, що перебувають в запасі».

«Фірмі Онула хочуть виділити понад 2 га землі без аукціону. Чому учасники АТО не можуть брати участь в аукціонах та організувати ветеранський бізнес? Напевно Онули й надалі користуватимуться цієї ділянкою за низькою орендною оплатою. Вимагаю провести чесний аукціон та не допустити осіб, які мають неоднозначну репутацію та створюють конфлікти на орендованій землі», – наголосив чоловік.

До питання відведення цієї земельної ділянки депутати тричі повертались протягом сесійного засідання та остаточно підтримали проєкт рішення.

Олена Резніченко та Ігор Погасій зачепили й тему громадських слухань, які відбулись 3 липня,  щодо будівництва МакДональдз у Центральному сквері. Також Ігор зачепив тему наявності в міського голови земельних ділянок на території  природно-заповідного фонду та передав «заяву» про добровільну відмову, у якій нібито  мер Кропивницького Андрій Райкович просить позбавити його від зареєстрованих за ним 8 ділянок одним масивом близько 1 га в районі Лісопарку Сосновий, якому надано статус природно-заповідного фонду.

Депутати Кропивницької міськради підтримали перейменування вулиці та скверу, проєкт рішення про будівництво собору в сквері Слави, а також погодили звернення до Президента, голови ВР та Прем’єр-міністра України щодо необхідності послаблень карантинних заходів для міських пасажирських перевезень, затвердили зміни до міського бюджету, підтримали збільшення видатків на реконструкцію низки важливих об’єктів у Кропивницькому, проголосували за збільшення суми видатків на поточний ремонт внутрішньодворових доріг із 45. до 650 тисяч гривень.

Також під час засідання депутати розглянули ряд земельних питань.

 

 

 

 

 

 

 
Прочитано 1240 разів
Останнє редагування П'ятниця, 09 липня 2021 09:38
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+