Як мажоритарники Кіровоградської області виконують свої обіцянки, що стосуються зміни законодавства. ІНФОГРАФІКА

Середа, 25 квітня 2018 13:08

«Слово і Діло» продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності народних депутатів, обраних у мажоритарних округах. Сьогодні ми вирішили подивитись, як депутати Кіровоградської області виконують свої обіцянки, що стосуються зміни законодавства.

У Кіровоградській області п'ять депутатів-мажоритарників і троє з них давали обіцянки внести свої законодавчі ініціативи до Верховної Ради. Найбільше наобіцяв Станіслав Березкін, який із чотирьох запевнень на тему провалив три. Всі його «законодавчі» запевнення були записані в передвиборчій програмі, коли він балотувався на позачергових виборах у вересні 2014 року, й що найдивовижніше, скільки б законодавчих ініціатив, що стосуються обіцянок Березкіна, не ухвалювала Верховна Рада, нардеп здебільшого був відсутній у сесійній залі. Хоча обіцяв голосувати за партнерство між Україною та НАТО.

«Підтримаю у Верховній Раді законопроекти, які найближчим часом дозволять Україні й НАТО вивести своє партнерство на новий рівень, у тому числі й із метою досягнення максимальної взаємодії ЗСУ та Альянсу», – записано в передвиборчій програмі Березкіна.

За останні чотири роки Верховна Рада ухвалила два закони, які зміцнюють партнерство України та НАТО й розширюють взаємодію ЗСУ та Альянсу. Обидва рази Березкін був відсутній у сесійній залі на момент голосування.

Щодо його обіцянки внести законопроект про надання додаткових пільг учасникам АТО, то з чотирьох проектів законів, які розглядалися Верховною Радою на цю тему, Березкін підтримав лише один, а під час голосування ще трьох законів був відсутній.

Його обіцянка підтримувати реформування Збройних сил України була провалена таким самим чином, з тією лише відмінністю, що нардеп був відсутній під час голосування вже п'яти законопроектів. Також за чотири роки він не написав жодної власної законодавчої ініціативи за своїми обіцянками.

Олесь Довгий обіцяв, що щойно стане нардепом, насамперед розробить закон про відкликання мажоритарних депутатів.

«По-перше, я вважаю, що мажоритарна система – це правильно, але має бути відкритий список. По-друге, вважаю, що має бути закон, за яким громадськість могла б відкликати свого депутата, якщо він не виправдовує сподівань: сприймає парламент як хобі, не бореться за інтереси виборців, хоча б раз на рік не дає звіт про свою діяльність. Це буде мій перший закон», – сказав Довгий і досі не зареєстрував такого законопроекту.

Також він обіцяв два роки тому, що група «Воля народу» підтримає ініціативу про створення тимчасової слідчої комісії щодо діяльності голови Національного банку України.

У співучого ректора Поплавського ще є час виконати свою передвиборчу програмну обіцянку подбати на законодавчому рівні про те, щоб земля в Україні не була монополізована. В 2015 році він підтримав запровадження мораторію на землю.

Детальніше – на інфографіці.

Прочитано 879 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+