Уродженець Кіровоградщини став «уповноваженим» Путіна по Україні (ФОТО)

Середа, 19 лютого 2020 12:00
Уродженець Кіровоградщини став «уповноваженим» Путіна по Україні (ФОТО) Фото: https://24tv.ua/
Російський президент Володимир Путін офіційно звільнив свого помічника Владислава Суркова, що курував українські «питання». Про це з посиланням на указ на сайті Кремля повідомляє mandarin-news.
Звільнити Суркова Владислава Юрійовича з посади помічника президента Російської Федерації, – йдеться у тексті указу.
За інформацією речника Путіна Дмітрія Пєскова, точне формулювання зони відповідальності Козака буде зафіксовано в розподілі обов'язків, однак поки відомо, що він відповідатиме за питання інтеграції та «українські справи».
Довідка. Дмитро Козак народився 7 листопада 1958 року у селі Бандурове Кіровоградської області УРСР.
У 1976-1978 роках він проходив строкову службу у спецназі Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу СРСР. Потім закінчив юридичний факультет Ленінградського державного університету, і в 1985-1989 роках працював у Ленінградській прокуратурі – прокурором і старшим прокурором.
З 1990 року був заступником голови юридичного управління Ленміськвиконкому, потім очолив юридичне управління міськради. У 1994-1996 роках очолював юридичний комітет мерії Санкт-Петербурга. В цей же час Володимир Путін очолював комітет із зовнішніх зв'язків і був першим заступником голови мерії Санкт-Петербурга.
У 1998 році Козак став віце-губернатором Санкт-Петербурга, але у грудні цього ж року покинув пост. 
Дмитро Козак отримав свою першу посаду у Кремлі у травні 1999 року – він став заступником голови адміністрації президента з правових питань. На той момент президентом ще був Борис Єльцин.
Після того, як у серпні 1999 року Володимир Путін очолив уряд, Козак став головою апарату уряду в ранзі міністра.
З початку правління Путіна Козак був його постійним соратником і протягом 20 років займав низку посад в його адміністрації, а також в уряді Росії.
У 2003 році, коли він був першим заступником голови Адміністрації президента РФ, Козак розробив так званий «меморандум Козака» з повернення Молдові Придністров'я. Цей план передбачав, зокрема, федералізацію Молдови, причому Придністров'я і Гагаузія отримали б особливий статус, можливість блокувати законопроекти, власні парламенти, верховні суди, герби, гімни. Згідно з цим меморандумом Придністров'я також отримало б право обирати президента.
Результат пошуку зображень за запитом дмитро козак
Фото: Радіо Свобода
Прочитано 2901 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+