Невідомі спалили Войнівську сільраду і намагалися відкрити сейф (Відео)

Понеділок, 31 липня 2017 10:25

Вночі, 22 липня, невідомі спалили приміщення Войнівської сільської ради Олександрійського району.

Зловмисники намагались відкрити сейф, проте цього їм не вдалось зробити, повідомляють«Олександрійські новини».

Вогонь повністю знищив кабінет сільського голови. Рятувальники отримали повідомлення про надзвичайну подію о 2.01 ночі. О 2 годині 12 хвилині підрозділи були на місці пригоди. Всього до гасіння залучали 10 чоловік особового складу та дві одиниці техніки. О 5 ранку пожежу ліквідували, розповів начальник Олександрійського міськрайонного відділу ДСНС в області Дмитро Колісник. Як вдалося з'ясувати на даний момент, підпал стався зсередини.

Як прокоментував Войнівський сільський голова Михайло Ручйов, про подію він дізнався з телефонного дзвінка. Він одразу прибув до сільради, але врятувати документи у кабінеті не вдалось через те, що там було сильне полум’я і дим. «Намагались дістати печать із сейфа, але їм цього не вдалось зробити», - говорить Ручйов.

Напередодні підпалу депутати Войнівської сільської ради отримували погрози. Голова сільради повідомив: «До депутатів наших, ті що приймали рішення по об’єднанню з Приютівською селищною радою надходили погрози, які зафіксовані у правоохоронних органах».
Подію місцеві поліцейські кваліфікували за частиною другою статті 194 «Умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України, а саме як діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, повідомив начальник Олександрійського відділення поліції Олександр Кодак. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років. Поліцейські отримали інформацію про подію разом із підрозділом рятувальників.

Раніше у Войнівці відбулась сесія сільської ради, яка ухвалила рішення про об’єднання із Приютівською об’єднаною територіальною громадою. Відповідне рішення було ухвалено депутатами, копії документів були сформовані і передані ініціаторам об’єднання - Приютівській селищній раді.

На зборах громади, які обговорювали питання об’єднання, сталася сутичка, під час якої активіста, що підтримував об’єднання та мав альтернативну точку зору щодо представників міської влади міста Олександрії, невідомі побили, а депутат районної ради Андрій Турський, як це зафіксували відеокамери, штовхав чоловіка. Порушено кримінальне провадження щодо нанесення легких тілесних ушкоджень.

Прочитано 1460 разів
Останнє редагування Четвер, 07 вересня 2017 15:21
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+