Жителька Кіровоградщини представила область в акції "Всеукраїнський борщ"

Вівторок, 09 березня 2021 09:54

Людмила Третяк з Новомиргорода представляла Кіровоградську область в акції «Всеукраїнський борщ». Захід, ініційований кулінаром Євгеном Клопотенком, який прагне відновити статус українського борщу, відбувся 5 березня, у Києві, на кіностудії імені Олександра Довженка.Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на «Новомиргородські вісті».

Всеукраїнська онлайн-презентація «Культура приготування українського борщу» – промоційний захід в межах підготовки номінаційного досьє до ЮНЕСКО. Цей захід необхідний, щоб борщ на міжнародному рівні визнали нематеріальною спадщиною українського народу. 25 борщів готували одночасно представники різних регіонів.

Зібратися для цієї промоакції у кухарів вийшло лише з третьої спроби — заважали карантини. Але зараз 25 борщів порадували всіх присутніх.

— Кожен борщ — унікальний, — розповідає Людмила Третяк. — Стільки всього цікавого бачила! Особливо мене вразив кримський борщ — з бараниною та молодими качанами кукурудзи. А ще неймовірний смак був у борщу з карасями, грибами й перцем чилі. Такий борщ готував кухар з Чернівецької області.

Секретний інгредієнт борщу від Людмили Третяк — горілка, яку вливають за кілька хвилин до того, як борщ буде готовий. А подається страва з загальновідомими (принаймні, на Новомиргородщині) салбургерами — бутербродами з чорного хліба, молотого сала з часником, кропом, гострим перцем та сіллю.

Це не остання зустріч. Вдруге регіональні борщі будуть готувати влітку.

Медіа

Прочитано 457 разів
Останнє редагування Вівторок, 09 березня 2021 11:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+