В масках та зі своєю ручкою: як голосуватимуть жителі Кіровоградщини

Середа, 16 вересня 2020 16:00

Кабмін встановив додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення місцевих виборів 25м жовтня на період дії карантину у зв’язку з поширенням на території України COVID-19.

Документ передбачає протиепідемічні вимоги для всіх учасників виборчого процесу:

  • проводитиметься опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг усім особам, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій;
  • на вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування повинні знаходитися антисептики для рук;
  • у приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра;
  • потоки виборців, на вхід та на вихід, повинні бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів;
  • стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією, повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється;
  • члени виборчої комісії повинні дотримуватись фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.
  • Виборці повинні дотримуватись протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфікуючими засобами перед входом до приміщення,  перебувати у респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.
  • Рекомендовано не брати дітей до виборчих дільниць. І користуватися особистою ручкою.
  • Слід зазначити, що засоби захисту повинні мати усі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

З повним текстом інформації, розміщеної на урядовому порталі, можна ознайомитися за посиланням

Держпродспоживслужба області наголошує: незважаючи на те, що Кіровоградщина наразі знаходиться в «зеленій» зоні епідеміологічної небезпеки, мешканцям необхідно свідомо ставитися до дотримання протиепідемічних вимог заради збереження здоров’я та життя свого та близьких і рідних.

 

 

 

Прочитано 748 разів
Останнє редагування Середа, 16 вересня 2020 16:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+