На Кіровоградщині стрімко зросла кількість хворих на пневмонію

Середа, 16 вересня 2020 12:35

На Кіровоградщині збільшилась кількість хворих на пневмонію. Ці випадки захворювання не пов’язані з коронавірусною інфекцією, а є природним епідемічним процесом. Про це учора, 15 вересня, під час апаратної наради в Кіровоградській ОДА повідомив директор департаменту охорони здоров’я області Олег Рибальченко.

За його словами, зростання кількості хворих спостерігається кожні півроку.

За перше півріччя минулого року зафіксували 2716 випадків захворювання на пневмонію всіх видів. За 6 місяців цього року в області реєстрували 4492 випадки. Цей показник зріс на 60%, – розповів Рибальченко.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я області, зросла і смертність від пневмонії. Минулого року за 6 місяців померло 79 жителів області, а цьогоріч – 94 особи, проте в 31 з них діагностували COVID-19.

 Зростання смертності незначне відповідно до пропорції минулорічної природньої захворюваності на пневмонію, – повідомив посадовець

Рибальченко наголосив, що ситуацію з кількістю хворих на пневмонію в області контролюють щодня. Наразі  хворі лікуються у профільних та непрофільних закладах.

 

Прочитано 705 разів
Останнє редагування Середа, 16 вересня 2020 15:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+