Ускладнень після вакцинації на Кіровоградщині не виявили

Середа, 03 березня 2021 16:57

У Кіровоградській області не зафіксовано жодного випадку ускладнення після вакцинації від коронавірусу. Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук під час засідання штабу ТЕБ та НС сьогодні, 3 березня, інформує mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА.

«В області не зафіксовано жодного випадку ускладнень. На вакцину можливі загальні побічні дії, які протягом кількох днів зникають. Таким чином відбувається формування імунної відповіді на щеплення. Можна говорити про те, що так організм реагує на вакцину. І цього не треба боятися», – зазначила Надія Оперчук.

Як уже повідомлялося, з 25 лютого в області триває перша хвиля з імунізації від коронавірусу. Станом на сьогодні щеплення отримали 232 медичні працівники.

Кіровоградська область отримала 12 100 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield)

Як уже повідомлялося, з 2 березня в області імунізацію від коронавірусу проводять 2 мобільні бригади.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов своїм наказом вніс зміни до Дорожньої карти імунізації від коронавірусу й дозволив використовувати можливі залишки вакцин для щеплення лідерів громадської думки чи релігійних спільнот, діячів культури і спорту тощо.

Станом на сьогодні в Кіровоградській області спостерігається зростання захворюваності на Covid-19.

 «Ми спостерігаємо збільшення кількості діагностованих випадків коронавірусу. Якщо 25 лютого критерій епіднебезпеки, а саме рівень госпіталізації, був 14 на 100 тисяч населення, тo вже сьoгoдні він становить 15,3. Зростання показників спричинене збільшенням кількості звернень на діагностику і відповідно проведених тестів, як наслідок маємо ріст госпіталізації і завантаженість ліжок. Також процес пов’язаний із міграцією населення, поверненням із відпочинку на західній Україні жителів області», – пояснила Надія Оперчук.

Прочитано 175 разів
Останнє редагування Середа, 03 березня 2021 17:00
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+