У міськраді Кропивницького коментують скандальне вимагання коштів з багатодітної мами

Вівторок, 01 грудня 2020 12:44

Сьогодні, 1 грудня, начальниця управління  прокоментувала скандальну ситуацію, що склалася в НВО №1. Цими вихідними мама одного з вихованців закладу виклала в соціальних мережах інформацію пpо вимагання членами батьківського комітету з неї гpошей для наповнення "фонду класу". Через небажання жінки здавати гроші, її дитині відмовляли в привітанні з новорічними святами із врученням подарунку. Про це mandarin-news повідомили в пресслужбі міської ради Кропивницького.

- Ця ситуація є неприпустимою, - зауважила Лариса Костенко. - Я вкотре наголошую, що відповідно до розпорядження Андрія Райковича, у школах заборонено збирати кошти, а тим більше вимагати їх із батьків! Якщо хтось запропонує благодійну допомогу, адміністрація школи не відмовиться її приймати, але боронь Боже вимагати!

 

Поки що директор школи на лікарняному, але щойно вона вийде, ми влаштуємо перевірку в закладі, вивчимо, як спрацював класний керівник в цій ситуації та обов’язково дамо завдання психологу попрацювати, щоб вивчити ситуацію в дитячому колективі.

Також Лариса Костенко під час брифінгу вчергове закликала батьків бути уважними до стану здоров’я своїх дітей і в жодному разі, при найменших ознаках захворювання, не відпускати їх в школу чи садочок. А вже від 12 - го грудня управління освіти міської ради пропонуватиме усім закладам освіти перейти повністю на дистанційне навчання.

Також Лариса Костенко вказала, що у школах та дитячих садочках Кропивницького скасовано проведення Новорічних ранків та вручення святкових подарунків.Таке рішення прийняте, через загальне погіршення епідемічної ситуації та стрімке поширення корона вірусу COVID - 19.

- У закладах освіти завжди була традиція замовляти святкові подарунки дітям, зокрема часто закуповували, наприклад, новорічні пряники, але дуже часто вони не мають відповідної сертифікації, тому цього року ми забороняємо вручення таких  подарунків, - наголосила Лариса Костенко. – краще уникнути додаткового джерела поширення інфекції серед дітей.

Прочитано 472 разів
Останнє редагування Вівторок, 01 грудня 2020 13:31
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+