У Кропивницькому говорили про життя без бар’єрів. Фото. Відео

Четвер, 16 листопада 2017 14:44

 У середу, 15 листопада, у приміщенні ЦДПУ ім. В.Винниченка на фізико-математичному факультеті, у рамках проекту Радикальної Партії "Політичний діалог - крок у майбутнє" відбувся круглий стіл на тему: "Рівні можливості" з членами громадських організацій, які представляють інтереси людей з особливими потребами. В обговоренні також взяли участь представники університету, зокрема: декан фізико-математичного факультету, доктор історичних наук, професор Ренат Ярославович Ріжняк, доктор педагогічних наук, професор Микола Ілліч Садовий, а також представник приймальної комісії Наталя Володимирівна Подопригора.

«Наша мета заявити про потреби у соціальних послугах для осіб з інтелектуальними та комплексними порушеннями та довести їх пріоритетність. Хоча, з 1 по 31 січня 2017 року місцеві органи соціального захисту і виявляють потреби населення у соціальних послугах згідно Наказу Мінсоцполітики від 20.01.2014 №28, але дійсно ті, хто їх потребують, вони їх не отримують. Тому, наша з вами задача полягає у зборі індивідуальних заяв від сімей про індивідуальні потреби у послугах. Адже, чим більше буде заяв, тим легше буде запланувати кошти на ті чи інші потреби та послуги», - зазначив депутат Подільської районної у місті Кропивницький раді Володимир Миколайович Муравйов.

Про державну програму і на яких умовах діти з фізичними вадами мають можливість отримати вищу освіту розповіли декан фізико-математичного факультету Ренат Ярославович Ріжняк та представниця приймальної комісії Наталя Володимирівна Подопригора. Також закликали представників громадських організацій до співпраці, разом проводити різні заходи, акції тощо.

Під час обговорення було піднято питання стосовно дозвілля для людей з особливими потребами у Кропивницькому. Голова Кіровоградського КВУ Володимир Констянтинович Гришко розповів, що завершуються ремонтні роботи у першому шаховому клубі для людей з інвалідністю. Також на базі цього закладу зможуть навчатися комп’ютерній граматиці, як користуватися інтернетом, соціальними мережами тощо.

Підсумовуючи розмову координатор по роботі з громадськими організаціями Кіровоградщини Максим Геннадійович Малінович наголосив на алгоритмі виконання тих чи інших завдань. Подякував за продуктивну зустріч та наголосив, що кожен підопічний тієї чи іншої організації може звернутися до громадської приймальні Радикальної Партії та отримати індивідуальну консультацію стосовно отримання соціальних послуг тощо.

Медіа

Прочитано 801 разів
Останнє редагування П'ятниця, 17 листопада 2017 10:45
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+