У Кропивницькому перейменують чергову вулицю

Вівторок, 11 травня 2021 12:08

Вулицю Халтуріна в обласному центрі можуть перейменувати на вулицю Семена Дорогого. Про це йдеться у відповідному проєкті рішення Кропивнциької міської ради.

«Внести зміни до рішення міської ради від 25 листопада 2003 року № 581 «Про затвердження уточнених назв і перекладу українською мовою площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків м. Кіровограда», а саме вулицю Халтуріна вважати вулицею Семена Дорогого», – йдеться в проєкті рішення.

Виконавчий комітет міської ради своїм проєктом рішення планує погодити перейменування вулиці Халтуріна.

Управлінню культури і туризму міської ради має забезпечити внесення даного проєкту рішення на розгляд міської ради.

Довідка. Семен Дорогий – український хоровий диригент, заслужений діяч мистецтв Української PCP. Закінчив Одеську консерваторію (1954). До 1968 р. викладав у Кіровоградському педінституті і керував хоровою капелою. У 1968—1970 очолив щойно створену кафедру хорового мистецтва у Київському інституті культури імені О. Є. Корнійчука. У 1969—1978 — художній керівник і головний диригент Київської чоловічої хорової капели імені Л. М. Ревуцького. З 1980 р. викладач Київського педагогічного інституту. Автор хорових обробок та перекладень українських народних пісень.

Його учнями з гордістю називають себе народні артистки України Людмила Маковецька і Нінель Білецька, заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович, заслужений працівник культури Микола Макода та багато інших.

Фото: "Місто". 

Прочитано 196 разів
Останнє редагування Вівторок, 11 травня 2021 12:45
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+