Суд відмовився карати гірників Інгульської шахти за страйк

Понеділок, 12 лютого 2018 12:21
У Кропивницькому суд вирішив залишити без розгляду позов керівництва ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” до 94 гірників шахти “Інгульська”. Керівництво вимагало визнати незаконним страйк в листопаді 2017 р, пише www.mnenie.dp.ua

  

“Суд ухвалив: залишити без розгляду позовну заяву державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” до 94 працівників”, – зазначила суддя.

 

У своїй позовній заяві ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” вказувало на те, що шахтарі без повідомлення профспілкового комітету та адміністрації шахти «Інгульська» незаконно вчинили страйк, чим нанесли шкоду підприємству в розмірі 1 468 310, 40 грн, і просять суд визнати їх дії незаконними. 

Нагадаємо, що завдяки стійкій позиції команди Радикально Партії та її наполяганням, Держгеонадра надало дозвіл на видобуток урану Східному гірничого-збагачувальному комплексу у Кропивницькому. Та  3000 людей повернулося до роботи.

“Інгульська” – найбільша в Україні уранова шахта. Розташована у селі Неопалимівка Кіровоградського району. Працює з 1960-1970-х років.

 

Прочитано 761 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+