Стало відомо, що буде з медичним вишем у Кропивнцькому

П'ятниця, 16 липня 2021 11:04

Факультети Донецького національного медичного університету в Кропивницькому продовжать працювати, а абітурієнти можуть вступати до цього закладу. 
Про це стало відомо сьогодні, 16 липня, під час прес - конференції в Кіровоградській обласній державній адміністрації за за участю голови облдержадміністрації Марії Чорної, голови облради Сергія Шульги та ректора вишу Петра Кондратенка, передає mandarin-news.
Рішення про подальшу роботу вишу в області прийняли вчора, 15 липня, під час робочої зустрічі в столиці за участю керівництва області на чолі з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.
За словами ректора ДНМУ Петра Кондратенка, цьогоріч у закладі майже 2000 ліцензійних місць.

" Передбачено 1625 ліцензійних місць. Також за планом передбачено 156 місць державного замовлення, але точна кількість таких місць залежить від виконання минулорічного замовлення. На жаль, Міністерство охорони здоров'я з кожним роком зменшує кількість місць державного замовлення», – каже поновлений ректор.

Водночас ректор висловив сподівання, що кропивницька філія виросте в самостійний навчальний заклад.

На пресконференції побував і відомий лікар-онколог Костянтин Яриніч. Він, у свою чергу,  наголосив на нестачі медичних кадрів в області.

«Ми маємо всю матеріальну базу для навчання студентів. У нас є всі важелі для збереження закладу: студенти,  понад 120 викладачів, попередні домовленості з іншими інститутами, які готові підставити плече. Ми готові прийняти студентів з інших міст.
Наступного року вже будуть випускники, які поповнять медичний персонал та увійдуть в наші лікарні», – розповів Яриніч.

Все ж остаточної крапки у питанні функціонування вишу поки не ставлять.

"Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко анонсував, що усі матеріали наразі вивчають. Поки триває процес, коли всі заглиблюються в проблематику, але вступна кампанія йде. Якщо діти вступлять до цього закладу, то вони мають тут навчатись і закінчити. Ми робимо і робитимемо все, аби заклад і далі функціонував. ",- наголосила очільниця Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Нагадаємо, рішення про ліквідацію філії університету з’явилось 12 травня цього року. Опісля студенти та викладачі виступили проти знищення навчального закладу. Їх підтримали депутати обласної ради та вся обласна влада.

Фото: Без купюр. 

 

Прочитано 1800 разів
Останнє редагування П'ятниця, 16 липня 2021 11:47
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+