Кіровоградщина: керівник війсккомату вимагав хабарі за ухилення від служби

П'ятниця, 16 липня 2021 09:35

СБУ викрила злочинну групу, до складу якої входили посадові особи військових комісаріатів районного та обласного рівнів, які за хабарі допомагали призовникам ухилитися від військової служби. Про це mandarin-news повідомили в СБУ області.

Служба безпеки України викрила керівника одного із районних військових комісаріатів Кіровоградщини на вимаганні хабарів. Зловмисник за гроші обіцяв визнати призовника непридатним для військової служби.

Співробітники СБУ встановили, що злочинна схема мала системний характер. Її організував керівник місцевого військового комісаріату та його спільники із числа цивільних осіб.

Зловмисники діяли на системні основі і вимагали хабарі із призовників. Натомість вони обіцяли їм так званий «білий військовий квиток» - тобто знімали з військового обліку у зв’язку із визнанням непридатним до проходження строкової військової служби.

СБУ задокументувала одразу декілька фактів отримання хабарів від різних призовників. При цьому зловмисників затримали на «гарячому» - під час передачі призовнику «білого військового квитка».

За свої послуги фігуранти схеми вимагали по $2200 з одного військовозобов’язаного.

Трьом особам, причетним до вказаної протиправної діяльності, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368  та ч. 5 ст. 27 КК України.

 

 

 

 

Прочитано 2015 разів
Останнє редагування П'ятниця, 16 липня 2021 11:51
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+