СБУ заблокувала антиукраїнську мережу на Кіровоградщині

Четвер, 25 листопада 2021 13:57

Служба безпеки України у м. Кропивницькому припинила деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу шляхом самостійного провадження державної влади через самопроголошені неконституційні органи. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на У СБУ в області.

Лідером вказаної мережі виявилася місцева мешканка - послідовниця відомого «антивакцинатора», нещодавно затриманого СБУ у Львові. Жінка організовувала мітинги, а також систематично поширювала в Інтернеті негативний контент екстремістського спрямування та публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади.

Так, зловмисниця вступила у злочинну змову з учасниками громадського руху «Права Людини» та, під прикриттям участі у масових заходах у якості «лідера громадської думки», поширювала злочинні заклики до створення власних, незалежних та непідконтрольних державі неконституційних органів влади.

Свої «гасла» зловмисниця поширювала під час масових зібрань та інших заходів у Кропивницькому та Києві. У тому числі, шляхом підбурювання населення до участі в акціях громадської непокори поблизу центральних органів державної влади.

Оперативники СБУ провели обшуки за місцем проживання так званої «антивакцинаторки». В результаті виявили та вилучили обчислювальну техніку, засоби зв’язку, документальні матеріали, які організатори антиконституційного руху використовували для координації протиправної діяльності, а також отримали доступи до акаунтів в соціальних мережах, поштових скриньок та збережених на них файлів.

Після проведення експертиз особам, причетним до вказаної протиправної діяльності, планується повідомити про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 109 КК України. Стаття 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Прочитано 383 разів
Останнє редагування Четвер, 25 листопада 2021 14:21
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+