На Кіровоградщині сільська голова надала сину 21 га водойми

Четвер, 10 грудня 2020 14:50

Суд скасував рішення однієї із сільських рад Кропивницького району про надання у користування громадській організації рибалок водойми площею 21 га, яке було прийняте в результаті реального конфлікту інтересів. Про це mandarin-news повідомили в прокуратурі області.

Так, депутат сільської ради, яка брала участь у голосуванні за вищевказане рішення, не повідомила сільську раду про наявність у неї реального конфлікту інтересів, - жінка є матір’ю керівника вказаної громадської організації. У вересні 2019 року депутата сільради визнали судом винною у вчиненні корупційних правопорушень за ч.1 ст. 172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП.

ДОВІДКОВО:

Частиною першою статті 67 Закону України "Про запобігання  корупції" встановлено, що нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього Закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об`єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.

Прочитано 239 разів
Останнє редагування Четвер, 10 грудня 2020 15:46
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+