На Кіровоградщині протестували проти закриття Будинку культури

П'ятниця, 29 січня 2021 12:25

У Малій Висці Кіровоградської області працівники районного Будинку культури протестували проти його закриття. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Суспільне.

Будинок культури з балансу районної ради повинні передати на утримання Маловисківської громади. Її голова Юрій Гульдас сказав, що громада готова прийняти приміщення, не зберігаючи за працівниками робочі місця, бо грошей на зарплату їм немає.

Будинок культури мають передати на баланс громади у рамках децентралізації. Його директорка Любов Левченко разом із 14-ма колегами зібрались біля приміщення Маловисківської міськради.

 

"Багато у нас було вистав, – розказав Вільям Кириленко, – по декілька разів глядачі просили нас у районному будинку культури, щоб ми показали цю виставу, це духовність, жива справа, і люди до нас йшли, і йдуть, але після, так званої, децентралізації нас розділили на "наших" і "ваших", керманичі наші "сучасні" і "минулі".

 

Любов Левченко говорить: "Взяли на баланс районну бібліотеку, і музей, нас залишили без відповідей. Ніхто нас не фінансує, у нас є заборгованість по заробітній платі і енергоносіям. Цілий місяць ми не отримуємо зарплату, ми не можемо відкрити рахунки в казначействі, бо ми ні у кого в бюджеті. 500 тисяч буде заборгованість, якщо з ліквідацією".

Любов Левченко на сесії Маловисківської міськради звернулася до депутатів з проханням передати будинок на баланс громади.

Її голова Юрій Гульдас прокоментував це так: "Районний будинок культури на сьогоднішній день не знятий з реєстру, зареєстрований в селі Велика Виска, а не у Малій Висці, і сьогодні, ви кажете: "Ми хочемо до вас в громаду". То чому тоді ви, як патріоти Виски, не встали тоді на площі і не сказали: "А куди ми платимо податки? Чому нас зареєстрували у Великій Висці?"

Після ліквідації установи ми приймемо приміщення. Міський голова разом з депутатським корпусом передивився штати, передивимося звідки ми зможемо взяти фінансування на утримання, і чи будемо ми у цьому році, у зв’язку з ковідом, використовувати це приміщення, чи направити гроші на лікарню".

За словами Юрія Гульдаса, звернення Любові Левченко депутати розглянуть у гуманітарній і бюджетній комісіях міської ради.

Прочитано 425 разів
Останнє редагування П'ятниця, 29 січня 2021 12:31
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+