Для шкіл Кропивницького закупляли газ із порушненнями

П'ятниця, 29 січня 2021 13:02

Центральний апеляційний господарський суд визнав недійсними 4 додаткові угоди на постачання газу освітнім закладам обласного центру та стягнення 234 тис грн безпідставно сплачених бюджетних коштів.Про це повідомили в прокуратурі області.

Так, центральний апеляційний господарський суд відхиливапеляційну скаргу товариства - постачальника газу та залишив усилі рішення Господарського суду Кіровоградської області.

Підставою для заявлення позову стало те, що за результатами проведення електронного аукціону між освітнім закладом та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю газу. Надалі укладено 4 додаткових угоди щодо підвищення ціни за кубометр газу. Потім сторони внесли  зміни до договору шляхом укладення  додаткових  угод безпідставно, що є порушенням ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі».

З аналогічних підстав у січні цього року залишено без задоволення апеляційну скаргу ще одного ТОВ та в силі рішення Господарського суду Кіровоградської області, яким задоволено позов Заступника прокурора Кіровоградської області в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України та Сектора освіти Олександрівської районної державної адміністрації,  до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю про  визнання недійсними 3-х додаткових угод та стягнення 692 тис. грн.

 

Прочитано 283 разів
Останнє редагування П'ятниця, 29 січня 2021 13:57
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+