На Кіровоградщині просто неба розкидані медичні відходи (ФОТО, ВІДЕО)

Середа, 02 червня 2021 16:53

В місті  Новоукраїнка на Кіровоградщині просто неба на міському сміттєзвалищі розкидані медичні відходи. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник голови Новоукраїнської РДА Андрій Максюта.

«Серед іншого сміття на неконтрольованому паспортизованому сміттєзвалищі розкидані коробки з-під ліків, системи крапельниць, шприци, маски з апаратів штучної вентиляції легенів тощо. Такі речі заборонено викидати в природу. На мою думку, це кричуще порушення сталось через халатність деяких посадовців та КНП Новоукраїнська лікарня», – говорить Андрій Максюта.  

Заступник голови РДА викликав поліцію для фіксації порушень.  

За словами речниці ГУ Держпродспоживслужби в області Наталії Шевченко, утилізацією медичних відходів мають займатися лише профільні організації, в яких створені відповідні умови для такої утилізації.

«Тут варто розуміти, що медичні відходи - це лише ті, які утворюються від діяльності лікувальних закладів і там же збираються. Відповідно лікувальні заклади згідно з чинними документами укладають договори з утилізуючими компаніями для цього. Або ж самостійно створюють умови і утилізують самі на своїй території. Для прикладу, Кіровоградська обласна лікарня має на своїй території спеціальну піч для утилізації медичних відходів при високих температурах, як це вимагається», – роз’яснила речниця Держпродспоживслужби.

Наталія Шевченко додає, що звичайні захисні маски (як медичні, так і тканинні), які зараз ми всі використовуємо в побуті, поки що не віднесено саме до медичних відходів, і відповідно наразі немає жодних офіційно встановлених вимог до того, як ці маски/рукавички мають утилізуватися. Тому вони потрапляють в загальний сміттєвий бак.

Медіа

Прочитано 599 разів
Останнє редагування Середа, 02 червня 2021 17:56
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+