На Кіровоградщині побільшало барменів

П'ятниця, 03 листопада 2017 09:33

Кіровоградська обласна служба зайнятості спільно із профільними навчальними
закладами проводить навчання та курси підвищення кваліфікації для забезпечення галузі
громадського харчування кваліфікованими робітниками.
Старе прислів'я наголошує: гарний кухар вартий лікаря. Від того, як харчується
людина, залежить її здоров'я, настрій, виробничі досягнення. І тому професія кухаря, що є
однією із прадавніх, залишатиметься актуальною завжди. Слід додати, що якість
обслуговування у закладах громадського харчування є своєрідною візитівкою кожної
місцевості, складовою її туристичної привабливості.
Для забезпечення реноме області, докладає зусиль і Кіровоградська обласна служба
зайнятості. За її направленнями, протягом трьох останніх років, підготовлено понад 100
кухарів та барменів з числа безробітних, близько 500 осіб підвищували кваліфікацію з
метою подальшого працевлаштування у закладах громадського харчування.
Мережа приватних закладів громадського харчування з кожним роком розширюється
за рахунок створення невеликих кафе, кафе-закусочних, кафетеріїв, міні-барів. Така
форма господарювання, особливо у часи економічних негараздів, потребує фахівців-
універсалів, здатних не тільки готувати їжу, але й організовувати закупівлю сировини,
складати калькуляцію, оформляти і подавати страви, спілкуватися з відвідувачами, знати
основи економіки, бухгалтерського обліку, трудового законодавства, вміти користуватися
сучасними приладами та устаткуванням.
І сьогодні, Кіровоградська обласна служба зайнятості спільно із профільними
навчальними закладами має всі можливості для забезпечення галузі кваліфікованими
робітниками.

Прочитано 663 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+