На Кіровоградщині перевірили магазин, у якому хвора на ботулізм жінка купила рибу

Вівторок, 20 липня 2021 13:17

У 34-річної жительки с. Богданівка Кропивницького району згідно з результатом лабораторного дослідження діагноз ботулізм підтвердився - у крові хворої виявиоли  ботулотоксин типу «Е».Спеціалісти Знам’янського управління проводять санітарно-епідеміологічне розслідування цього випадку захворювання на ботулізм. Про це mandarin-news повідомили в ГУ Держпродспоживслужби області.

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили магазин, в якому жінка придбала рибу, що могла стати причиною захворювання. У ході перевірки встановили, що заклад торгівлі не має державної реєстрації; на готову рибну продукцію відсутні товарно-транспортні накладні, що підтверджують час, місце та інші умови поставки продукції; холодильна вітрина, в якій розміщується риба, з наявним забрудненням, що не забезпечує захист від появи ризику забруднення, не калібрований контрольний термометр у вітрині. Також у холодильній вітрині не витримувалося товарне сусідство: готові копчені рибні продукти розміщувалися поряд зі снеками, які реалізовувалися на вагу.

Персонал магазину не пройшов гігієнічного навчання та навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва й обігу харчових продуктів, що є обов’язковою умовою при поводженні з харчовими продуктами.

За результатами інспектування магазину підприємець отримав припис щодо необхідності усунення виявлених порушень. Виконання припису буде перевірятися спеціалістами Держпродспоживслужби області відразу після закінчення терміну усунення порушень. Невиконання вимог припису тягне застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій.

У ході перевірки спеціалісти Держпродспоживслужби відібрали зразки харчової продукції (риби, що реалізується) для проведення лабораторних досліджень. Наразі робота триває.

Для вжиття заходів щодо виробника рибної продукції вся інформація направлена до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Нагадаємо, жителька Кіровоградщини потрапила в реанімацію після вживання риби

Фото: умовне  18000

Прочитано 2229 разів
Останнє редагування Вівторок, 20 липня 2021 14:04
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+