На Кіровоградщині депутати призначили старосту без згоди людей

П'ятниця, 27 листопада 2020 15:46

Жителі Олександрівки виступили проти обрання на посаду старости Олександрівського старостинського округу Валерія Бобринця. Його затвердили рішенням депутатів міської ради 19 листопада. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сторінку міської ради у Фейсбук.

Відтак, 24 листопада в Олександрівці біля сільського Будинку культури зібрались близько 90 жителів села.

Люди звинувачують місцеву владу, зокрема депутатам міської ради, які  затвердили старостою особу, з яким більшість не знайома та який навіть не мешкає на цій території.

Під час зборів зачитали й звернення жителів Олександрівської громади до депутатів міської ради та міського голови Юрія Гульдаса стосовно підтримки на посаду старости Олександрівського старостату кандидатів від місцевих жителів – мешканки села Оксани Онойко та колишнього старости Олександрівського старостату Олександра Кашпуровського .

За інформацією одного з депутатів, який побажав не називати себе, така позиція людей цілком зрозуміла.

Як стало відомо,  новообраний староста займається пасікою на хуторі Тарасівка, що біля Олександрівки. Він не публічна особа.

«Валерій Бобринець має приступити до виконання своїх обов’язків після рішення сесії. Варто побачити його в роботі, позаяк з  людьми він не спілкувався до обрання, то, напевно, саме тому з’явились такі настрої. Люди його не знають», – поділився думками інсайдер. 

Так, до призначення Бобринця на посаду старости, протягом двох каденцій старостою був Олександр Кашпуровський. Цього разу його знову пропонували на цю посаду, але він не пройшов за кількістю голосів.  

Мешканці вирішили звернутися до Маловисківської міської ради та висловити невдоволення тим, що думкою людей взагалі знехтували. Звернення  підписали практично всі присутні на зборах.

Якщо їхнє звернення до міськради проігнорують, учасники зібрання налаштовані  вдатися до більш радикальних заходів (скажімо,  до акцій на центральній площі міста Мала Виска чи перекриті автошляху Львів-Стрий-Знам’янка, який пролягає центром села Олександрівка).

Прочитано 1642 разів
Останнє редагування П'ятниця, 27 листопада 2020 16:23
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+