На Кіровоградщині 2 з 6 приймальних відділень в лікарнях майже готові

Середа, 03 лютого 2021 15:59

На Кіровоградщині будують 6 нових приймальних відділень в 6 лікарнях - в Кропивницькій міській та обласній, Світловодську, Олександрії, Добровеличківці та Гайвороні.  Наразі найбільш готовими є лікарні Кропивницького та Добровеличківки. Про це повідомив заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько.

Сьогодні, 3 січня, він разом з головою бюджетної комісії Сергій Коваленко інспектували лікарні Добровеличківки та Гайворона на рівень готовності нових приймальних відділень.

«В минулому році з‘явилась хороша ініціатива збудувати/реконструювати приймальні відділення в лікарнях нашої області, щоб уже в цьому році отримати нове обладнання від МОЗу на загальну суму в 185 млн грн. Ініціатива хороша, але з виконанням як завжди є питання», – розповів Лінько.

За його словами, в Добровеличківці будівельні роботи завершать  найближчим часом. Що ж до відділення у Гайвороні, ситуація гірша.

«В Гайвороні з 11,5 млн запланованого проекту, зараз після початку реконструкції він здорожчав з об‘єктивних причин до 18,5. Але грошей на такий проект немає. Тому запропоновано здавати віддлення поетапно, щоб не втратити можливість отримати обладнання від МОЗу», – роз’яснив заступник голови обласної ради.

Так, під час останнього засідання обласна рада виділила кошти на добудову цих відділень, але, зазначив Лінько, й  цього скоріш за все буде недостатньо.  Додає, що якщо вчасно не підготувати приміщення то є ризики залишитись без обладнання, і тоді лікувати пацієнтів доведеться в пустих приміщеннях.

«Сподіваємось, що місцева влада об‘єднаних громад, будівельники і замовники робіт з обласної адміністрації знайдуть оптимальний шлях вирішення цього завдання. Ми як депутати обласної ради свою частини роботи виконали», – вказав Дмитро Лінько.

 

 

 

 

Прочитано 195 разів
Останнє редагування Середа, 03 лютого 2021 16:35
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+