Мешканця Кропивницького району підозрюють у державнй зраді

Четвер, 29 червня 2023 10:02

Повідомили про підозру мешканцю одного з селищ Кропивницького району за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України). Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

За даними слідства, підозрюваний, з початку повномасштабного збройного вторгнення військових рф  на територію нашої держави, прийняв рішення взяти участь у проведенні підривної діяльності проти України. Чоловік отримав  від представника військової розвідки рф чіткий інструктаж щодо правил поведінки при виконанні  завдань  розвідки та особливо – щодо конспірації.

Протягом травня-червня цього року підозрюваний, через месенджер  «Telegram», надсилав представникам розвідувальних органів ворога дані з координатами військкоматів регіону та графіком їх роботи. Також надавав координати військових об’єктів та важливих об’єктів критичної інфраструктури міста й області, через які переміщуються військовослужбовці ЗСУ.

У його повідомленнях містились фото об’єктів, а також відеозаписи будівель та території.

За свої «послуги» чоловік отримував грошову винагороду на банківську карту.

Наразі зраднику, за клопотанням прокурорів, обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою без права на заставу.

 

Прочитано 783 разів
Останнє редагування Четвер, 29 червня 2023 10:27
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+