Мер Кропивницького прокоментував підвищення цін на проїзд

П'ятниця, 29 січня 2021 17:09

Міський голова Кропивницького прокоментував підвищення цін на проїзд у громадському транспорті міста.  Рішення про підвищення цін на проїзд у комунальних тролейбусах та автобусах – до 5 й 6 гривень відповідно, і в маршрутних таксі – до 7 гривень розглядатиме Виконавчий комітет.

«Це вимушений крок. Збільшилась мінімальна зарплата, ціни на все зростають, найвідчутніше – на енергоносії. Сьогодні собівартість проїзду вже сягнула за 10 гривень в автобусі, і майже стільки ж в тролейбусі. До того ж, у нас 80 тисяч пільговиків», – написав Райкович.

Він додав, що найменшу серед обласних центрів України плату за проїзд в комунальному транспорті  «тримали стільки, скільки могли».

За його словами, на 2021-й заклали «Електротрансу» 70 мільйонів гривень бюджетної підтримки, доводиться запроваджувати таку ціну на проїзд, яка дозволить надалі забезпечувати соціальні гарантії, і водночас тримати підприємство «на плаву».

«Якщо говорити про маршрутні таксі, то автопарк приватних перевізників потребує кардинальної модернізації, підвищення безпеки та комфорту пасажирів.  

Ми ж маємо 80 одиниць комунального транспорту, які зараз через карантинні обмеження перевозять у рази менше пасажирів, ніж за нормальних умов. Незабаром придбаємо ще 10 автобусів. Курсу не змінюватимемо, поступово закриємо всі проблемні напрямки», – вказав міський голова.  

 Нагадаємо, у Кропивницькому можуть збільшити ціну на проїзд у громадському транспорті. 

Прочитано 3616 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+