Кропивницький: вимагають огородити недобудову, у якій загинула дитина

Вівторок, 23 лютого 2021 16:44

У Кропивницькому 14-річна дівчина впала із неогородженого балкона сьомого поверху недобудови на вулиці Генерала Жадова і загинула. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ТСН.

Трагедія сталася близько 11:00 21 лютого. Вже за кілька годин тут знову гуляють підлітки.

Будівля стоїть пусткою уже чверть століття і там постійно збираються підлітки, адже доступ туди вільний. Міська влада не може дати цій проблемі ради.

Територія, де колись велося будівництво, зовсім не огороджена, вхід у недобудову – вільний. Тож  діти з усього району використовують цю споруду як величезний ігровий майданчик. Тут випивають, курять, грають в екстремальні ігри та влаштовують селфі над безоднею, кажуть місцеві.

Жителі навколишніх будинків твердять, чверть віку споруда стоїть пусткою і приваблює молодь.

"На даху бігали діти. Тут вони постійно бігають. Треба його якось чи закрити, чи розібрати, чи добудувати", — кажуть сусіди будівництва.

Тим часом у міськраді і досі гадають, що робити із проблемною недобудовою. Її почали зводити ще за союзу в складчину члени кооперативу. 25 років тому будівництво зупинилося, а споруду не законсервували. Торік після нещасного випадку посадовці намагалися знайти власника і примусити його встановити огорожу.  Але кому належить будівля і земля навколо, достеменно невідомо і досі.

"Зараз власника як такого немає. Але є люди, які повкладали свої паї в житлово-будівельний кооператив, повкладали свої кошти і певна частка певного громадян є в цих квартирах. Але земельна ділянка не оформлена", — заявляє секретар робочої групи з недобудов Кропивницької міської ради Антон Кирилов. 

Депутат Кропивницької міської ради Рафаель Санасарян, який опікується округом де сталася трагедія, вже звернувся до міської влади з черговим зверненням щодо цієї недобудови.

«Навіть якщо не знайдеться актуальний власник, то будемо наполягати на тому, щоб огорожу було встановлено за бюджетні кошти. 

Шкода тільки, що всі звертають увагу на проблему уже тоді, коли сталась трагедія. Але життя дитини вже не повернути...

Це страшне горе для батьків та рідних...», – прокоментував Рафаель  Санасарян.

Це не перша трагедія у цьому довгобуді. Рік тому з сьомого поверху  у шахту ліфта цього ж будинку на купу битої цегли впав 18-річний юнак. Тривалий час за його життя боролися медики. А серйозні ушкодження, яких зазнав хлопець, даватимуться взнаки усе життя.  Усього в обласному центрі 9 неогороджених недобудов.

Прочитано 653 разів
Останнє редагування Вівторок, 23 лютого 2021 16:59
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+