Кропивничани просять відновити потяг до Львова

Середа, 24 лютого 2021 10:56

В обласному центрі просять відновити рух потягів за маршрутом «Кропивницький-Львів». Про це  йдеться в петиції Олени Шворак, збір підписів на яку розпочали сьогодні.

«Кропивницький розташований у географічному центрі України, але має вкрай погане сполучення із іншими містами. Причому найгірше - із обласними центрами західної України. Зокрема, Львовом. Навесні минулого року був скасований єдиний потяг, який прямував у тому напрямку - «Запоріжжя - Львів». Після скасування жорстокого карантину його не відновили, хоча він не міг бути збитковим, адже квитки доводилось бронювати за кілька тижнів і місць майже ніколи не було», – вказала авторка звернення.

У петиції вказано й те, що у Львові навчаються сотні студентів з Кропивницького, які тепер не мають змоги дістатися своїх навчальних закладів без пересадок.

«Звичайні кропивничани з радістю частіше бували б у культурній столиці України - якби була така змога. Тому від імені мам студентів звертаюся до міського голови Кропивницького Андрія Райковича з проханням ініціювати перемовини з «Пасажирською компанією» АТ «Укрзалізниця» та Департаментом з організації внутрішніх та міжнародних перевезень АТ «Укрзалізниця» щодо гострої необхідності відновлення прямого залізничного сполучення між Кропивницьким і Львовом, бо іншої альтернативи в містян немає», – додала жінка.

 Станом на 24 лютого зібрано 11 підписів з 450 необхідних. Підтримати петицію можна за посиланням. 

Фото: "Слово і діло". 

Прочитано 155 разів
Останнє редагування Середа, 24 лютого 2021 11:07
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+