Кіровоградщина - в "жовтій" зоні карантину

Середа, 24 лютого 2021 10:07

З 24 лютого на території України діє «жовтий» рівень епіднебезпеки - це ті обмеження, які діють наразі в країні з деякими послабленнями. Зокрема, закладам громадського харчування буде дозволено працювати на годину довше - до 00:00, а відвідування закладів освіти - групами понад 20 осіб, дозволена робота басейнів та збільшена кількість відвідувачів у спортивних залах, фітнес-клубах тощо. Дію карантину подовжили до 30 квітня 2021 року. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в області.

При «жовтому» рівні забороняється:

- перебування в громадських місцях, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту (респіраторів або масок);

- проведення масових заходів, робота кінотеатрів, театрів із завантаженням зали понад 50%;

- перевезення пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння;

- проведення дискотек, робота нічних клубів, дозвілля в закладах харчування;

- робота закладів громадського харчування з 00:00 до 7:00, окрім адресної доставки й замовлень навинос, розміщення відвідувачів на відстані менше ніж 2 м і більше чотирьох осіб за столом, не враховуючи дітей до 18 років;

- діяльність суб'єктів господарювання, які не забезпечили маркування для дотримання дистанції, не забезпечили персонал засобами індивідуального захисту (ЗІЗ), обслуговують покупців без ЗІЗ;

- діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторно-курортних закладів, закладів, які надають соцпослуги та послуги з реабілітації;

- відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває понад 50% персоналу та здобувачів освіти;

- проведення в закладах освіти заходів за участю більше однієї групи або класу;

- проведення медзакладами планових госпіталізацій;

- масові заходи (свята, вистави, збори тощо)

Відповідно до постанови на території країни діятимуть чотири рівні епіднебезпеки : «зелений», «жовтий», «помаранчевий» і «червоний».

«Зелений» рівень встановлюватиметься одночасно на всій території України й дасть змогу ослабити карантинні обмеження. Його буде досягнуто, якщо рівень захворюваності на грип і ГРВІ на території не менше ніж 13 регіонів України не перевищуватиме 50% епідпорога, встановленого для регіону. Другий показник - це коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 методом ПЛР і на антиген менше ніж 5%.

«Помаранчевий» рівень не передбачає впровадження додаткових обмежень, а як світлофор сигналізує про потенційну небезпеку, тобто про можливість наближення регіону до «червоного» рівня епіднебезпеки.

«Червоний» рівень в області впроваджуватиме Державна комісія з питань ТЕБ та НС, обмеження вводяться впродовж 48 годин після його впровадження.

Відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, позачергове засідання якої відбулося 18 лютого 2021 року, Кіровоградську область віднесено до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Моніторингові групи продовжують здійснювати перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

 

 

 

 

 

Прочитано 286 разів
Останнє редагування Середа, 24 лютого 2021 10:56
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+