Кіровоградщина: підвищення ціни на електроенергію відклали на місяць

Середа, 28 липня 2021 15:49

Ціни на електроенергію для населення з 1 серпня залишаються 1,68 грн за кВт-год. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів 28 липня. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кабінет Міністрів України.

«Сьогодні Уряд ухвалив відповідну постанову, ціни на електроенергію для населення залишаються без змін. Уряд разом з усіма зацікавленими сторонами працює над збалансуванням ринку електроенергії», — зазначив Денис Шмигаль.

Натомість зростання вартості електроенергії передбачається з 1 вересня, пише у своєму Телеграм-каналі нардеп Олексій Гончаренко.Ціна буде формуватися на ринкових засадах, що може призвести до її двократного зростання.

«Ці заходи планували впровадити вже з 1 серпня. Але Уряд вирішив продовжити термін дії фіксованої ціни через нестабільну економічну ситуацію, причиною якої став COVID-19»,– пише депутат.

Прем’єр-міністр під час засідання уряду також підкреслив, що активно триває підготовка до опалювального сезону. За його словами, цьогоріч процес відбувається в нових умовах, адже відтепер тарифи на тепло та гарячу воду повністю встановлюють місцеві органи влади.

«Це важлива частина реформи децентралізації, адже такі новації підштовхують місцевих керівників більше не заплющувати очі на неефективність комунальних підприємств, надійність їх роботи та якість постачання послуг мешканцям відповідних громад», — наголосив очільник Уряду.

Прочитано 409 разів
Останнє редагування Середа, 28 липня 2021 16:00
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+