АТОвці Кіровоградщини досі відстоюють право на пільговий проїзд

Середа, 28 липня 2021 16:00

Учасники бойових дій та інші пільговики області, які мають право на безкоштовний проїзд,  досі не можуть ним повноцінно скористатись. Про це повідомляє mandarin-news.

Сьогодні, 28 липня, в Кіровоградській ОДА під час наради за участю заступника голови обласної державної адміністрації  Сергія Поліщука, ветеранів війни, голів РДА та представників поліції вкотре обговорили цю проблему.

За словами АТОвців, вони й досі потрапляють у ситуації, коли перевізники не бажають їх перевозити безкоштовно, а то й висаджують з транспорту. 

«На деяких маршрутах пільгових місць немає, на інших –1- 2, на деяких – без обмежень, але, мабуть, там 10 % від усіх маршрутів. Хоча згідно закону мають перевозити необмежену кількість пільговиків. Ми хочемо доїхати до місця призначення без нервів.Траплялось і таке,  що водії  висаджували посеред дороги АТОвців», – розповідає учасник бойових дій АТО Сергій Тимченко.

В ході наради перевізники вказали, що наразі механізму рішення цієї проблеми немає. 

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров переконаний, пільги на проїзд потрібно монетизувати, але цей процес теж має багато нюансів на яких наголосили АТОвців.

«Кіровоградщина має майже 14 тис учасників АТО. Навантаження на область та ОТГ більше, ніж в інших областях.  Монетизація пільг – це шлях в нікуди», – говорять учасники бойових дій.

Вони пропонують піти за схемою Києва та деяких інших українських міст: показувати посвідчення водієві, який потім звітуватиме у відповідних органах щодо кількості перевезених пільговиків та отримуватиме компенсацію. 

У фіналі спільної наради заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук надав низку доручень щодо вирішення цього болючого питання, зокрема:

  • Управлінню інфраструктури ОДА підготувати звернення до Міністерства інфраструктури України щодо недопущення порушення законодавства України  в частині  перевезення учасників бойових дій за пільгою на міжобласних маршрутах загального користування
  • Укртрасбезпеці посили контроль за забезпеченням  перевезень пільгових категорій населення, у тому числі учасників бойових дій на маршрутах загального користування
  • Усім перевізникам вжити невідкладних заходів щодо забезпенчення перевезення учасників бойових дій за пільгою на внутрішньообласних маршрутах .
  • Звернутись до органів місцевого самоврядування в Кіровоградській області щодо укладення договорів про компенсаційні виплати за перевезення  пільгових категорій населення, зокрема учасників АТО. Говоритимемо про це й з головами ОТГ, адже це входить до їхніх повноважень.
  • ТОВ ТОВ «К-автотранс» вживати заходи щодо недопущення безпідставної відмови у продажі пільгових квитків в касах автостанцій.
  • Головам РДА провести роботу з головами міських, сільських, селищних територіальних громад спільно щодо організації маршрутної мережі в районі передбачення в місцевих бюджетах видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд та недопущення обмежень в перевезенні пільгових категорій пасажирів
  • Забезпечити необхідне виконання доручення голови Кіровоградської ОДА від 13. 04. 21 та надсилати інформацію про роботу надсилати управлінню інфраструктури.
  • Також Сергій Поліщук додав, що буде створено оперативну робочу групу, через яку пільговики зможуть повідомляти про порушення їхніх прав на безоплатне перевезення.
  • Фото: Армія інформ. 
Прочитано 814 разів
Останнє редагування Четвер, 29 липня 2021 09:39
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+