Кіровоградщина на межі соціальної та екологічної катастрофи

Середа, 28 липня 2021 12:02

Вчора, 27 липня, відключили від електроенергії адмінбудівлю ДП «Схід ГЗК» та Щербаківську Балку, де зберігаються шлами, радіоактивні відходи від роботи урановидобувного гіганта. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ФБ сторінку Голови Конфедерації Вільних профспілок України Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

«Маємо реальну загрозу екологічного лиха в самому центрі країни», – констатує Михайло Волинець.

Також на адресу ДП прийшло повідомлення про знеструмлення урановидобувних шахт «Схід ГЗК» у разі несплати 80 млн грн боргу перед постачальником електроенергії.

За його словами, через зарплатні борги залишається напруженою атмосфера в трудових колективах шахт «Новокостянтинівської», «Інгульської», «Смолінської» - людям винні частину виплат за червень та аванс за липень.

«Як кризовий оцінюють стан матеріально-технічного забезпечення підприємства. Лише на декілька днів залишились дизельного палива.

 

Працівники ДП, лідери місцевого осередку Незалежної профспілки Гірників України впевнені, що у разі, якщо протягом 2-3 днів не буде прийняте рішення щодо державної грошової підтримки ДП «Схід ГЗК» - підприємство буде вимушене вийти в режим простою. 

Люди готові у будь-який момент відновити акції протесту з перекриттям транспортних магістралей», – повідомив Волинець.

 Фото: Укрінформ 

Прочитано 1342 разів
Останнє редагування Середа, 28 липня 2021 12:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+