Кіровоградщина: як заповнити бюлетень на виборах (ВІДЕО)

П'ятниця, 16 жовтня 2020 16:30

У бюлетені буде два поля для голосування, в одному з яких необхідно виводити цифру за трафаретом. Центральна виборча комісія пояснила, як правильно заповнювати бюлетень на місцевих виборах. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Детектор медіа.

Бюлетень-2020 відрізняється від виборчих документів минулого зразка, оскільки цього року депутатів до місцевих, районних та обласних рад обиратимуть за новою системою виборчих списків. Винятком є населені пункти з населенням менше 10 тисяч: за кандидатів у місцеві ради там голосуватимуть у бюлетенях старого зразка.

Виборці обиратимуть не лише партію, а і представників від неї. Відтак у бюлетенях буде два поля для відмітки. У першому квадраті треба буде ставити відмітку за партію – це може бути «+», «✓» чи інші позначки. У другому квадраті – чітко, за трафаретом, виводити номер депутата, який вам із цієї партії подобається.

У списках на кожному окрузі партію може представляти від 6 до 12 кандидатів у депутатів, а тому другий квадрат у бюлетені ділиться на дві клітинки з трафаретом. Тому якщо ваш кандидат балотується під номером 12 – ви використовуєте дві клітинки цього квадрату. Якщо ж під одиничним номером від 1 до 9 – тоді виводите цю цифру за трафаретом у другій клітинці, як це наведено у відеопоясненні ЦВК.

Відомство нагадує, що кожен виборець має право голосувати лише за одну партію та одного кандидата в депутати з цієї самої партії.

Медіа

Прочитано 482 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+