Кіровоградщина: гірникам обіцяють повернути борги до кінця тижня

Понеділок, 21 грудня 2020 21:27

До кінця тижня шахтарям з Кіровоградщини обіцяють виплатити борги по зарплаті. Про це повідомив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко.

«Мав розмову з прем’єром Денисом Шмигалем. Відразу виїхав до шахтарів на Федорівку, щоб озвучити останні новини. Як повідомив мені Денис Анатолійович, Президент доручив терміново завтра до обіду виплатити перший транш. А в наступні дні решту заборгованості, щоб до кінця тижня повністю розрахуватися», – написав Андрій Назаренко.

"Десь на два кіметри розтяглася черга фур. Було кілька зупинок поліцією. Ну, що скажу. Непроста розмова була. Всі наелектриктризовані. Воно зрозуміло. Говорили з пів години. Змерз дуже.

 

Сподіваюся, вдалося переконати хоча б поступово розблокувати траси", - згодом додав голова Кіровоградської ОДА про поїздку до протестувальників. 

Нагадаємо, шахтарі оголосили безстрокову акцію протесту.  Сьогодні, 21 грудня, вони перекрили три траси загальнонаціонального значення.  Перше перекриття доріг вони проводили 16 грудня. Після цього їм перерахували кошти на виплати заробітних плат, але цього вистачило лише на погашення 20% заборгованостей по заробітній платі за листопад 2020. Не було прийнято і відповідних державницьких та урядових рішень щодо подолання кризи, яка склалася на комбінаті, як і не було врегульовано питання щодо цінової політики для підписання додаткової угоди на 2021 рік до довгострокової угоди між ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК «Енергоатом».

Фото: ФБ голови  ОДА. 

 

Прочитано 726 разів
Останнє редагування Понеділок, 21 грудня 2020 23:30
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+