До 7 років в'язниці загрожує депутату Кіровоградської облради

П'ятниця, 06 листопада 2020 12:31

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт відносно депутата обласної ради та жителя сусідньої області, які на місцевих виборах намагалися скористатися негативною виборчою технологією кандидата-двійника (ч.3 ст.157 КК України). Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пресслужбу прокуратури області.

У разі доведення вини обвинуваченим у порушенні виборчого законодавства загрожує покарання від трьох до семи років позбавлення волі. Поліцейські з'ясували, що у вересні цього року, чинний депутат обласної ради, який був зареєстрований як кандидат на посаду міського голови одного із міст, разом зі своїм спільником планували розпорошити увагу виборців і відтягнути під час голосування голоси від іншого кандидата. Кандидат в мери знайшов особу зі схожими анкетними даними іншого кандидата та запропонував за грошову винагороду зареєструватись кандидатом на посаду міського голови. Правоохоронні органи викрили вказаних осіб безпосередньо після реєстрації кандидата-двійника та передачі обумовленої грошової винагороди.

Нагадаємо, наприкінці вересня цього року підозрюваний депутат, який балотується на посаду міського голови міста Світловодська Кіровоградської області хотів перешкодити вільному здійсненню виборцями та іншого кандидата на посаду голови міста Світловодська своїх виборчих прав, шляхом набрання на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року іншим кандидатом меншої кількості голосів від виборців.

Прочитано 519 разів
Останнє редагування П'ятниця, 06 листопада 2020 15:06
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+