Де на Кіровоградщині повторно рахують голоси виборців

Вівторок, 27 жовтня 2020 17:16

Світловодська міська територіальна виборча комісія перераховує результати волевиявлення на чотирьох виборчих дільницях: №350788, №350803, №350663, №350804.  Кропивницька міська ТВК проводитиме повторний підрахунок голосів на одній з дільниць.

«Члени комісій №350788 та №350803 позапаковували всі бюлетені в один мішок і не підписали. Натомість, на інших двох дільницях повністю будемо проводити перерахунок, бо дані з протоколів і кількість бюлетенів не співпадають. До того ж, на пакетах нічого не написано», – підкреслив Сергій Гайдук, голова Світловодської міської ТВК.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що члени ТВК вже зробили перерахунок на двох дільницях, однак не вели окремого протоколу, а робили виправлення в протоколі ДВК. Станом на 15 годину 27 жовтня, триває перерахунок бюлетенів двох інших дільниць.

Кропивницька міська ТВК також буде проводити перерахунок на одній дільниці. Про це зазначила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська у коментарі ОПОРІ. «Ми посилали одну комісію двічі на уточнення. Однак формула заповнення протоколу не сходиться. Наразі опрацьовано 97 відсотків протоколів, залишилося прийняти виборчу документацію в 6-7 дільницях», – підкреслила Буземська.

«На Кіровоградщині наразі найбільше питань виникає щодо оформлення виборчої документації. Зокрема, протоколів про підрахунок голосів та пакування бюлетенів. Навіть виник новотвір у виборчій термінології  «відправити на перепакування». Також через тривалість процесу підрахунку голосів вже кілька членів комісій відмовлялися працювати і залишали дільниці або ТВК, адже здача документів членами ДВК триває досі»,  – зазначає Зоя Лебідь, координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

У частині 12 статті 254 Виборчого кодексу України йдеться, що повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій. У повторному підрахунку територіальною виборчою комісією голосів виборців на виборчій дільниці мають право брати участь усі члени цієї дільничної виборчої комісії і можуть бути присутніми кандидати в депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довірені особи, уповноважені особи організацій партій, офіційні спостерігачі на відповідних місцевих виборах.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів здійснюється членами територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією з урахуванням положень статті 250  Виборчого кодексу.

Медіа

Прочитано 358 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+